Microsoft Windows 7'yi sonlandırmayı çok istiyor - Haberler - indir.com

Microsoft Windows 7'yi sonlandırmayı çok istiyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-14 11:45:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Microsoft, önceki işletim sistemlerinde yaptığı gibi Windows 7 için de Ocak 2020 itibari ile desteği tamamen kesecek. Bu durumun dikkat çeken yanı ise Windows 7’nin destek konusunda sona erecek olması şirketi daha da heyecanlandırması.

Şu anda destek sağlanan en eski işletim sistemi Windows 7 olurken, bu konuda durum değişecek. Öyle ki Ocak 2020 itibari ile Windows 7 kullanıcıları işletim sistemi için herhangi bir şekilde destek alamayacak. Bu durum Windows 7 için her ne kadar kötü bir gelişme olarak görülse de Microsoft, bu durumu Windows 10 işletim sistemi için bir fırsat olarak görüyor. Zira şu anda Windows ekosistemini en çok kullanılan işletim sistemlerinden birisi olan Windows 7’nin sona erecek olması kullanıcıların yeni versiyona geçişini kolaylaştıracak.

Windows 7 Desteği 2020 Yılına Kadar Devam Edecek!Windows 7 Desteği 2020 Yılına Kadar Devam Edecek!

Windows 10 güncellemeleri ve kullanımı hızlanacak

Microsoft’un bu gelişmeyi değerlendirmesi Windows 10 işletim sistemi için daha parlak bir gelecek sunuyor. Öyle ki Windows 7’nin kullanılacak olmaması hem Windows 10 işletim sistemini kullanan kişilerin artmasını sağlayacak hem de Windows 10 güncellemelerinin daha hızlı bir şekilde yapılmasını sağlayacak. Üstelik Microsoft’un OEM Portföyü ve Ürün Yönetiminden Sorumlu Genel Müdürü Mark Linton’a göre bu dönüm noktası, bilgisayar satışlarının artmasını dahi sağlayacak.

Şu anda pazarda yüzde 35’lik bir kullanım alanına sahip olarak tüm dikkatleri üzerine çeken ve en çok kullanılan işletim sistemi için alınan bu kararın pazarı nasıl etkileyeceği ise merak ediliyor. 

Windows 7, kullanıcılarına veda ediyor


Windows 10, Windows 7'yi geçerek pazarın lideri olduWindows 10, Windows 7'yi geçerek pazarın lideri oldu

PAYLAŞ