Microsoft Windows 11’e Gelen Ağır Eleştirileri Siliyor! - Haberler - indir.com

Microsoft Windows 11’e Gelen Ağır Eleştirileri Siliyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-05 16:15:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Microsoft’un, Windows 11 işletim sistemine gelen ağır eleştirileri sildiği ortaya çıktı.

Windows 11, teknoloji dünyasının en sıcak konularından birisi ve özellikle sistem gereksinimleri nedeniyle kullanıcılardan tepki almaya devam ediyor. Windows 11 yükseltmesine yönelik yaptığı son yayın sonrasında tepkilerin daha da arttığı Microsoft, yaptığı son hamleyle kullanıcıları daha çok kızdırdı. Zira Microsoft tarafından sisteme yönelik yapılan eleştirel yorumların büyük bir kısmı silindi.

Microsoft tarafından yayınlanan son videoda, kullanıcılardan gelen sorular yanıtlanarak Windows 11 işletim sisteminin “zorunlu” gereksinimlerine dair açıklamalar yapıldı. Microsoft çalışanı Aria tarafından yapılan bu açıklamalarda durumun güvenlik ve verimlilik açısından sistemin çok daha iyi bir kullanım sunacağı belirtildi. Açıklamalarında Microsoft’un yeni işletim sistemi için kullanıcıların hiçbir şekilde hile yapamayacağını da söyleyen Aria, kullanıcılara böylece farklı bir mesaj da göndermişti. Ancak video altına gelen yorumların büyük bir kısmı Microsoft’u eleştiriyordu.

Önce Sildi, Sonra Yorumları Kapattı

Microsoft yayınlanan video için önce yorumları silme yönünde adım attı. Ancak yorumlar çok sayıda olduğundan ve devamlı yapılan yeni yorumlarla eleştirilerin devam etmesi, Microsoft’un bu çabasını boşa çıkardı. Şirket bunun ardından ise video için yorum özelliğini kapattı ve yeni eleştirilerin de önünü almış oldu.

Kullanıcılar tarafından yapılan yorumlarda Microsoft’un daha iyi güvenlik ve verimlilik için değil, daha çok satmak adına sistem gereksinimlerini öne sürdüğü belirtildi.  Kullanıcılara göre; pek çok sistemin desteklemediği bir işletim sistemi yaratarak Windows 10’dan Windows 11’e geçişi önlemek isteyen şirket, yeni bilgisayar ve lisans satışlarıyla birlikte sektördeki etkinliğini arttırmak istiyor.

Sistem gereksinimlerinde herhangi bir iyileştirme yapmayan ve hile gibi alternatif yolları da kapatan Microsoft, uyumlu donanıma sahip olmayanlar için tek seçenek sunuyor. O da yeni bir bilgisayar ve işletim sistemi. Kullanıcılar da bu aşamada tepki göstererek bu durumun tek bir işletim sistemi için uygun olmadığını dile getiriyor.

Microsoft’un habere konu olan videosu şöyle;

Video sayfasında da görüleceği üzere yorum bölümü kapatılmış görünüyor. Ayrıca 22 bin kişi tarafından izlenen videonun sadece 109 beğeni alması ve buna karşın 1.300 beğenmeme alması da dikkat çeken detaylar arasında. Bundan sonraki süreçte, Microsoft’un Windows 11 işletim sistemi için yapacağı yeni yayınlar ve paylaşımlarda işi çok daha zor olacak. Zira Kullanıcıların tepkisini çeken bir işletim sistemi için Microsoft videoyu yorumları kapatması ve liste dışı bırakması bir çözüm sunmayacak.





PAYLAŞ