Microsoft Windows 10'da geliştiriciler için yeni bir güncelleme yayımladı - Haberler - indir.com

Microsoft Windows 10'da geliştiriciler için yeni bir güncelleme yayımladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-06 21:00:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Windows Blog üzerinden yapılan duyuru ile yeni Windows 10 Imsider önizleme kurulumu 20251’in duyurusu gerçekleştirildi. Bu yeni kurulumda birçok sorunda düzeltilmiş olunacak. Yazılım geliştirmenin birçok aşaması bulunurken, bu aşamalarda özellikle Windows gibi popüler yazılımlar olduğu için daha karmaşık bir hale gelebiliyor. Şirketler de bu noktada yaşanacak olan sorunların önüne geçmek için bazı kullanıcılar ile testler gerçekleştiriyor. Windows ise Insider programı ile geliştircilere ve meraklılarına yeni özellikleri daha önceden görme ve test etme imkanı sunuyor. Şirketin resmi blog sayfasında yapılan duyuru ile beraber yeni Windows 10 Insider önizleme kurulumu 20251 resmen açıklandı.

Geliştiriciler için Windows 20251 duyuruldu

Google hackerların Windows'ta kullandığı bir açığı bulduGoogle hackerların Windows'ta kullandığı bir açığı buldu

Windows yazılım geliştirme kiti SDK artık geliştirici kanalı ile direkt iletişim halinde olacak. Ne zaman geliştirici kanalına yeni bir işletim sistemi kurulumu gelse onun ile alakalı olan SDK güncellenecek. Diğer yandan yeni SDK internetten de indirilebilecek. Yeni güncelleme birçok detayı düzeltmeye de yarayacak. Bu düzeltmeler arasında bazı diyaloglarda arka plan beyaz yerine griye dönmesi, görev çubuğu ile düç düğmesinin birbirine girmesi gibi problemler de yer alacak. Ayrıca sistem iş parçacağı izni kontrol edilemedi hatası gibi hatalar da ortadan kalkacak.

Microsoft tarafından diğer yandan kurulumda yaşanan hatalar da ortadan kaldırılmaya çalışılıyor. Bunlar arasında oyuncuların sinirini bozan, oyunların harici yada ikinci bir depolama alaınna taşınması notkasında ikinci belleğe erişimin kesilmesi gibi problemler yer alıyor. Diğer yandan çeşitli oyunlarda yaşanan problemler ya da işletim sistemi sorunları da şu anda inceleniyor. Şirket Insider kullanıcılardan gelen bildirimlerin kapsamında problemleri tespit edip üzerinde yoğunlaşıyor. Bu sayede Windows 10 kurulumunu da sorunsuz bir şekilde yayınlayabilecek. Bakalım şirket daha ne gibi yenilikler sunacak göreceğiz.


Windows XP sanal makine kurulumu nedir?Windows XP sanal makine kurulumu nedir?

PAYLAŞ