Microsoft Windows 10 mağazasını sonunda güncelliyor! - Haberler - indir.com

Microsoft Windows 10 mağazasını sonunda güncelliyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-21 19:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Microsoft hakkında sızdırılan bilgilere göre şirket ilerleyen zamanlar için Mağaza uygulamasını hem kullanıcılar, hem de geliştiriciler için daha ilgi çekici bir hale getirmek istiyor.

Windows Central'ın konuyla ilgili şirkete yakın kaynaklardan edindiği bilgilere göre ABD merkezli yazılım devi, Mağaza platformunu hem kullanıcılar hem de geliştiriciler için daha ilgi çekici bir hale getirebilmek için yeni bir tasarım hem de politika değişikliklerine giderek Windows 10'da Mağaza uygulamasını yeniden düzenlemeyi planlıyor.

Microsoft Siri'yi geliştiren şirketi satın alabilirMicrosoft Siri'yi geliştiren şirketi satın alabilir

Bugün öğrenilen bilgilere göre bu düzenlemenin ardından geliştiricilerin artık uygulamalarını MSIX olarak biçimlendirmelerine de gerek kalmayacak. Bu noktada yeni düzenlemenin özellikle geliştiriciler açısından büyük bir kolaylık sağlayacağını söyleyebiliriz. Şirketim Mağaza servisi için yapacağı düzenlemenin ardından geliştiricilerin, uygulama güncellemelerini kendi bulut dağıtım ağlarını kullanarak yönetebileceği söyleniyor. Bu sayede yerleşik güncelleme sistemlerine sahip uygulamaların artık Microsoft'un güncelleme sistemini kullanma zorunluluğu da ortadan kalkacak. Bu durum geliştiricilerin kendi uygulamaları üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmasını sağlayacak.

Bunun yanı sıra şirket geliştiricilerin kendi uygulama içi gelir akışlarını da Microsoft'un kendi ticaret platformunu tamamen atlayarak kullanmalarına izin verecek. Bu sayede de artık uygulama geliştiricilerinin komisyon ödemek zorunluğu da ortadan kaldırılacak.

Microsoft, Malezya ile anlaştı! Veri merkezlerine büyük yatırım

Yenilenen Microsoft Store’un Mayıs ayında düzenlenecek olan Build 2021’de duyurulacağı ve belirli sayıda kullanıcıların erişimine sunularak test edilmeye başlanacağı söyleniyor. Windows Central ise Microsoft’un şirketin sonbaharda yayımlayacağı Sun Valley güncellemesiyle birlikte Mağaza’nın yeni halini daha geniş bir kullanıcının erişimine sunacağını düşünüyor.


Microsoft yeni kulaklık, hoparlör ve daha fazlasını tanıttıMicrosoft yeni kulaklık, hoparlör ve daha fazlasını tanıttı
Microsoft Edge'e yeni sürümde performans modu geliyorMicrosoft Edge'e yeni sürümde performans modu geliyor

PAYLAŞ