Microsoft Windows 10 için acil durum güncellemesi yayımladı - Haberler - indir.com

Microsoft Windows 10 için acil durum güncellemesi yayımladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-15 10:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Yazılım devi Microsoft, sahip olduğu Windows 10 işletim sistemlerde bazı bilgisayarlar için ortaya çıkan Mavi Ekran sorununu yaratan hata için acil bir güncelleme yayınladı. Söz konusu hata daha çok Kasım 2019 güncellemesi ile çalışan bilgisayarlarda daha çok ortaya çıkıyor. Bu sayede Microsoft, KB5001028 güncellemesini hızlı bir şekilde sistemi için yayınlayarak bu önemli sorunun önüne geçmiş oluyor. Söz konusu bu problem bazı sistemlerde güncel WPA3 güvenlik standartını kullanarak bir kablosuz ağa bağlanmaya çalışırken yaşanıyordu. 2018 yılında yayınlanan son güvenlik standartının desteklenmesi ise 2020 ortası ile zorunlu olmuştu.

Microsoft ise yeni gelen güncelleme hakkında sunulan yazıda, WPA3 bağlantısının denenmesi sonucunda bazı cihazlarda ortaya çıkan mavi ekran hatasraının bu güncelleme ile beraber çözüldüğünü belirtiyor. Ayrıca Windows Latest tarafından tespit edilene göre Microsoft, etkilenen bu cihaz sayısının oldukça az olduğu belirtiyor.

Windows 10'nun büyük güncellemesi beklenenden geç yayımlanabilirWindows 10'nun büyük güncellemesi beklenenden geç yayımlanabilir

Windows 10 mavi ekran hatası için güncelleme yayınladı

Windows 10 Kasım 2019 güncellemesine sahip sistemler için mavi ekran sorununu sebebi olarak son iki ayda görülen iki güncelleme olduğu belirtiliyor. Bazı sorunların giderip yeni sorunlar ortaya açabilen sistem güncellemelerii Microsoft için yeni bir sorun olarak bulunmuyor. Daha çok Windows 10 sisteminde bir süredir bu hatalar meydana gelmeye devam ediyor. Hatayı yaşayan kişi sayısı oldukça az olurken, Microsoft ise diğer sorunlarda olduğu gibi güncelleme ile çözmüşe benziyor.


Windows 10'nun yeni görünümü sızdırıldıWindows 10'nun yeni görünümü sızdırıldı
Windows 10'da webcam kullanımı daha güvenli olacakWindows 10'da webcam kullanımı daha güvenli olacak

PAYLAŞ