Microsoft Windows 10 Ekim 2018 Güncellemesi’nin dağıtımına tekrar başlıyor - Haberler - indir.com

Microsoft Windows 10 Ekim 2018 Güncellemesi’nin dağıtımına tekrar başlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-10 12:00:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Microsoft, Windows 10 Ekim 2018 güncellemesini yeniden yayınladı. Şirket geçtiğimiz hafta sonuna girilirken bazı kullanıcılar tarafından sorunlar bildirilmişti. Bu sorunlar veri silmeden kaynaklıydı. Bundan dolayı güncelleme askıya alınmıştı. Tekrardan, Microsoft Windows 10 Ekim 2018 Güncellemesi’nin dağıtımına tekrar başlıyor.

Microsoft Windows 10 Ekim 2018 Güncellemesi’nin dağıtımına tekrar başlıyor

Yazılım devi veri kaybıyla ilgili şikayetle aldığını ve bunun yüzde birin yüzde biri seviyesinde olduğunu belirtti. Microsoft'un Windows Servisi ve Dağıtımı program yönetim direktörü olan John Cable, tüm veri kaybı şikayetlerini eksiksiz biçimde incelediklerini ve içeride değerlendirme yaptıklarını söyledi. Şimdi bu güncelleme, Windows 10 Ekim 2018 Güncelleştirmesini Windows Insider programı kullanıcıları için sundu. Daha sonra bu güncelleme tüm kullanıcılara gelecek. Cable, Insider kullanıcılarından gelen sonuçlar doğrultusunda verileri dikkatli bir şekilde inceleyip buna göre güncellemeyi daha fazla kişiye sunacak.

Windows 10 güncellemelerinden insanlar memnun değilWindows 10 güncellemelerinden insanlar memnun değil

Bu şikayetlerden anladığımız kadarıyla, dosya silmeye yol açan hata, masaüstü, belgeler, resimler ve ekran görüntüleri gibi klasörlerin konumdan yönlendirilmesini sağlayan "Bilinen klasör yönlendirmesi" özelliğini aktif hale getirmiş kullanıcıların başına geldi. Şirket, en son güncelleştirmesinde bununla ilgili kod hakkında konuşmuş, boş ve çifti olduğu bilinen klasörleri silmek için kullanılması amaçlanmıştı. Fakat, silinen klasörlerin içi sanıldığı gibi boş değilmiş. 

Insider kullanıcıları, Microsoft'un kullanıcı kitlesi ile ilgili sorunları dağıtımdan önce bilgilendiriyor. Microsoft bununla ilgili durumları göz önüne almış ki, şirket Windows 10 için geri bildirim aracında değişiklikler yaparak test kullanıcılarının hata raporlarının ciddiyetini derecelendirmesine olanak sağladı. Cable, kullanıcıların geri bildirimde bulunurken, sorunun etkileri, ciddiyeti konusunda bazı değerler sağlayabileceklerini kaydetti. Bunun sonucunda en fazla etkiye sahip sorunları daha iyi bir biçimde izleyebileceklerini söyledi.

Microsoft Windows 10 Ekim 2018 Güncelleştirmesinin yeniden yayına hazır sürümü ile ilgili bazı bilgiler topluyor. Windows 10 kullanıcıları için herhangi bir sorun olmadığı anlaşıldığı takdirde bu güncelleme bilgisayarlarımıza ve Windows 10 işletim sistemine sahip cihazlarımız için gelecektir. Fakat bu güncellemeden önce Insider kullanıcılarının verileri bekleyen Microsoft, her şeyin yolunda gittiğinden emin olmak istiyor. Bu nedenle güncelleme biraz test edildikten sonra bizler için yayınlanacaktır.


Chromebook kullanıcılarına Windows 10 sürprizi gelebilirChromebook kullanıcılarına Windows 10 sürprizi gelebilir
Windows 95'i artık uygulama olarak cihazlarınıza indirebileceksinizWindows 95'i artık uygulama olarak cihazlarınıza indirebileceksiniz
Windows 10 Redstone 5 güncellemesinin getirdiği, 15 önemli özellikWindows 10 Redstone 5 güncellemesinin getirdiği, 15 önemli özellik

PAYLAŞ