Microsoft Windows 10 21H2’yi test etmeye başladı - Haberler - indir.com

Microsoft Windows 10 21H2’yi test etmeye başladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-30 10:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

İşletim sistemi devi Microsoft’un sahip olduğu Windows platformu için yılın ikinci yarısında yayınlanacak olan Windows 10 21H2güncellemesinin test edildiği ortaya çıktı. Ekim veya Kasım aylarında yayınlanması hedeflenen bu güncelleme, arayüzdeki bazı yenilikler ile beraber kullanıcıların karşısına gelecek. ABD merkezli şirket Microsoft, geçtiğimiz haftalarda birkaç yeni sürüm yayınlamış olsa da, önemli bir yenilik barındırmıyordu. Ancak geliştirmelerini sürdüren Microsoft, önümüzdeki yılın ilk yaması ile beraber sunulacak olan güncelleme için yılın ikinci yamasını da test etmeye başladı. Yılın ikinci yarısında gelmesi beklenen Windows 10 21H2 güncellemesinin neler sunacağı tam olarak bilinmezken, arayüz tarafında bazı yeniliklerin olması bekleniyor.

Normalde özelliklere odaklanan iki sürüm yayınlanıyor. Esas güncelleme ise Nisan ve Mayıs aylarında gerçekleşiyor. Yılın ikinci yarısında ise nitekim küçük bir güncelleme görüyorduk. Ancak Microsoft’un bu yıl planlarını değiştirdiği ve daha küçük olan özellik güncellemesi ardından büyük yeniliklerin olduğu güncellemeyi ise sonbahar ile beraber sunacağı iddia ediliyor.

Windows 10 reset sorunu nasıl çözülür?Windows 10 reset sorunu nasıl çözülür?

Büyük Windows 10 güncellemesi neler sunacak?

Önümüzdeki yıl yayınlanacak olan Windows 10 21H1 güncellemesinde çok yenilik olmayacak şeklinde bekleniyor. Diğer yandan ilk güncellemeyle büyük bir değişiklik olmayacağı ve Windows 10 21H2 güncellemesi üzerinde ise çalışmaların başladığı ifade ediliyor. Bir sonraki Windows sürümü üzerinde çalışıldığı henüz doğrulanmazken, 21H2 olan kod adlı sürüm ile Windows 10 platformuna daha önce test edilen yeni özelliklerin kullanıcılara getirilmesi bekleniyor. Bu kapsamda uzun bir süredir söylentilerde yer alan Sun Valley kullanıcı arayüzü yeniliğinin 21H2 ile beraber kullanıcılara gelmesi bekleniyor. Diğer yandan dosya gezgini, Windows başlat menüsü, eyleme merkezi ve görev çubuğu gibi noktalarda ise iyileştirmelerin gerçekleştirilmesi bekleniyor. Şuan için Windows 10 için beklenen yeniliklerin bunlardan ibaret olduğunu belirtelim.



PAYLAŞ