Microsoft, Windows 10 21H1 güncellemesi sunuldu - Haberler - indir.com

Microsoft, Windows 10 21H1 güncellemesi sunuldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-18 22:01:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Microsoft, Windows 10'un en yeni güncellemesi "21H1"i duyurdu. Büyük ve önemli düzeyde özellikler getirmeye bu güncellemenin daha çok performans odaklı yenilikler içeriğini açıklayan Microsoft, Windows Insider kullanıcılarının bu sürümü kullanmaya başlayabilecekleri belirtildi.

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, Windows 10 21H1 sürümü resmi olarak duyuruldu. Şirketin resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamalara göre bu sürüm, diğer sürümlerde olduğu gibi bazı yeni özelliklerin yanı sıra, güvenlik iyileştirmeleri ve performans artışı gibi vaatlerde bulunuyor. Fakat bu vaatlerle beraber onlarca yeni hatanın ortaya çıkabileceğini de unutmamak gerekiyor. Başarılı şirket Microsoft tarafından yapılan açıklamalar ile beraber Windows 10 21H1 sürümü, Windows 10 20H2 güncellemesinde olduğu gibi hızlı bir güncelleme deneyimi sunacak. Bu şekilde kullanıcılar, güncelleme için uzun süreli bekleme yapmayacaklar. Windows 10 20H2 güncelleme hızının kullanıcılar tarafından da beğenildiği dile getirilen Microsoft yöneticileri, bu uygulamayı sürdüreceklerini söylüyor.

Windows 10'nun büyük güncellemesi beklenenden geç yayımlanabilirWindows 10'nun büyük güncellemesi beklenenden geç yayımlanabilir

Windows 10 21H1, çeşitli özelliklere sahip olacak

Microsoft tarafından yapılan açıklamalara göre Windows 10 21H1, çok da dikkat çekici bir özellik getirmeyecek. Hatta öyle ki şirket tarafından bahsedildiği üzere bu yeni özellikler, günlük kullanıcılar için hiçbir şey ifade etmeyecek  gibi görünüyor. Fakat Microsoft'un güncelleme ile ilgili kararlılığı ve her yarıyıl için yeni ve nispeten büyük bir güncelleme sunuyor oluşunun sahiden de takdir edileceği söyleniyor. 

Windows 10 21H1 için açıklanan özellikler ise şu şekilde;

  • Oturum açma sırasında şifre ve PIN'leri ortadan kaldıran Windows Hello, artık çoklu kamera desteğine sahip olacak. Kullanıcılar, parmak iziyle oturum açmaya aynen devam ederken, yüz tanıma özelliği için bilgisayarın dahili ya da harici kameralarını varsayılan olarak belirleme tercihinde bulunabilecekler.
  • Windows Defender Application Guard, birtakım optimizasyon işlemlerine sahne oldu. Uygulamanın performansı artırıldı.
  • Windows Yönetim Araçları'ndaki "Grup İlkesi Hizmeti", uzaktan çalışmaya ilişkin uygulamaları daha fazla destekleyecek şekilde yeniden düzenlendi.

Windows Insider kullanıcıları, yeni sürümü keşfedebilir

Başarılı şirket Microsoft, güncellemeleri kullanıcılara sunmadan önce, "Insider" programına dahil olan kullanıcıların bu sürümlerin test edilmesini sağlıyor. Windows 10 21H1 için de aynı süreci devam ettiren şirket, bugün içerisinde sunulacak olan güncellemeler ile beraber Windows Insider kullanıcılarının, Windows 10 21H1 sürümünü kullanmaya başlayacakları dile getirildi.

 


Windows 10'nun yeni görünümü sızdırıldıWindows 10'nun yeni görünümü sızdırıldı
Windows 10'da webcam kullanımı daha güvenli olacakWindows 10'da webcam kullanımı daha güvenli olacak
Microsoft Windows 10 için acil durum güncellemesi yayımladıMicrosoft Windows 10 için acil durum güncellemesi yayımladı

PAYLAŞ