Microsoft ve Citrix, hacker'larla mücadele için ekip oluşturdu - Haberler - indir.com

Microsoft ve Citrix, hacker'larla mücadele için ekip oluşturdu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-28 15:02:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Zaman zaman hem bireyleri hem de şirketleri tehdit eden fidye yazılımlar, giderek daha da karmaşık bir hal almaya devam ediyor. İçerisinde Microsoft'un da içinde yer aldığı bir grup, şirketler ve organizasyonlar için büyük bir sorun haline gelebilen fidye yazılımlarla mücadele etmek adına yeni bir ekip kuruldu. 

Daha önce aktarıldığı üzere siber saldırı haberlerinde sıklıkla bahsedildiği üzere bir saldırı bulunuyor. Bu da fidye yazılım. Adından da anlaşılacağı üzere bu saldırı türünde saldırganlar, kişisel verilerinizi toplar ve tahmin edileceği üzere veriler karşılığında da fidye talep ediyorlar. Hackerlar, bu saldırı türünde elde etmiş olduğu tüm kişisel verileriniz üzerinden tamamen kontrol imkanı sağlıyor. Verileri toplanan kullanıcılara şantaj yapılıyor. Verileri çalınan kişi, ödeme yapmadığı taktirde verilerin silinmesi ya da sızdırılmasıyla tehdit ediliyor. İşte söz konusu bu tür sal

Microsoft Teams için takvim özelliği yoldaMicrosoft Teams için takvim özelliği yolda

Microsoft ve Citrix, hackerlara karşı ekip oluşturdu

İçerisinde Microsoft, Citrix, McAfee gibi şirketlerin olduğu The Institute for Security and Technology, fidye yazılımlarla mücadele etmek adına yeni bir ekip oluşturdu. Bu ekibin içerisinde uzmanlar, siber güvenlik şirketleri, teknoloji endüstrisinde bulunan şirketler ve kanun koyucular vardır. Yani bu saldırılarla mücadele etmek için gerekli olan neredeyse her alanda kişi ve kurum ekibinin içerisinde yer alıyor.

Şöyle ki herhangi bir veri organizasyonun ya da şirketin neredeyse her şeyi olduğu ve bu saldırıların yapılması halinde de işletmelere ciddi oranda zarar verildiği bildirildi. Saldırganlar, bu saldırı türünde şirketler ciddi oranda zarar aldığı ifade edildi. Saldırganlar, bu saldırı türünde deyin yerindeyse işletmeleri avuçlarının içine alabiliyor ve fidyeyi ödemeye hazır hale getirebiliyorlar. 

Hazırlanan bu ekibin içerisinde yer alan; fidye yazılımını, hackerların nasıl komutlar verdiğini ve sunucuları da nasıl düzenlediklerini de gözlemleyecekler. Aynı zamanda bu saldırıların önlenmesi için halka açık ya da özel olarak açıklamalar da yapılacak. Kurulan ekibin görevine gelecekteki mart ya da nisan ayında başlanması gerekiyor. Fakat internet siteleri ocak ayından itibaren açık olacak. Konu hakkında ortaya çıkan rapora göre 2020 senesi içerisinde fidye olarak yaklaşık olarak 300 bin dolar topladı. Bu miktar, 2019'a göre %500 daha fazla.


Apple Silicon işlemcilere rakip Microsoft'tan geliyorApple Silicon işlemcilere rakip Microsoft'tan geliyor
Microsoft ve Google, Facebook'un kötü şöhretli casus yazılım satıcısına karşı yasal mücadelesine katılıyor!Microsoft ve Google, Facebook'un kötü şöhretli casus yazılım satıcısına karşı yasal mücadelesine katılıyor!
Microsoft ve McAfee gibi teknoloji devleri fidye yazılımlara karşı savaş açtıMicrosoft ve McAfee gibi teknoloji devleri fidye yazılımlara karşı savaş açtı

PAYLAŞ