Microsoft ve Amazon yarışıyor! İhaleyi kim alacak? - Haberler - indir.com

Microsoft ve Amazon yarışıyor! İhaleyi kim alacak?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-12 09:41:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Yazılım alanında akla gelen ilk isim olmayı başaran  Microsoft ve e-ticaret alanında bir dev olan Amazon bir ihale için karşı karşıya. İki dev şirket çok önemli bir ihale için karşı karşıya geldi. İhalenin devamında, ABD Savunma Bakanlığı’nın (Pentagon) 10 milyar dolarlık bulut bilişim ihalesinde sona kalan iki şirket oldu. JEDI projesi, Pentagon'un altyapısını buluta taşıma projesi olarak biliniyor. Bu projenin kim tarafından üstleneceği ise henüz belli değil. Proje 2017 yılında duyurulmuştu. Projeyi üstlenmek için dünyanın en önemli ve en büyük şirketleri karşı karşıya geldi. Bu büyük mücadele de onlarca şirket mücadele etti ve sonunda Amazon ve Microsoft gibi isimler kaldı. 

İhalede yer alması beklenen Google ise, yapay zeka ilkelerini gerekçe göstererek sürece dahil olmamıştı. İhaleye dahil olan dev isimler gerçek hayatta da büyük bir rekabet içerisindeler. Şimdi yine karşı karşıya gelen bu devlerin rekabetin drama dozu ise oldukça yüksek. IBM ve Oracle adlı şirketler de ihaleyi almak için teklif de bulunsalar da, son ikiye kalma konusunda başarısız olduklar. Son ikiye kalan isimler Microsoft ve Amazon oldu. Sonuç ise şu an için henüz belli değil. Oracle da bunun üzerine daha önce JEDI projesi üzerinde çalışan bir Amazon personeline dava açmış ve süreçlerde haksız bir etki yapıldığı iddiasında bulunmuştu. Pentagon ise eski bir çalışanının Amazon’a geçmesinin karar sürecini etkilemediği konusunda açıklamada bulundu.

Dünyaca Ünlü Amazon Firması Türkiye'den İşe Alım YaptıDünyaca Ünlü Amazon Firması Türkiye'den İşe Alım Yaptı

Microsoft ve Amazon karşı karşıya

İki şirketin yaptığı işleri de değerlendirmek gerekirse Amazon'da Microsoft'da son zamanlarda bulut bilişim konusunda ciddi çalışmalar yapıyor ve planlarını gerçekleştirmek adına ciddi yatırımlarda bulunuyor. Bu sebeple de JEDI projesinde iddialı olan isimler olmayı başardılar. Bu iki dev şirkette ihaleyi kazanmak adına ciddi hamleler yapıyor. Son derece büyük ve etkileyici bir proje olarak görülen JEDI'nin hem devlet projesi olması hemde hacminin geniş olması bu iki şirkete de ciddi anlamda katkı sağlayacak düzeydedir. Başarı motivasyonu konusunda da, bu iki dev şirket arasındaki rekabetin oldukça önemli bir rol oynadığını görmek de hiç zor değildir. İki şirket adına da oldukça karlı bir iş olarak görülen bu ihaleyi kimin kazanacağı konusunda henüz kesin bir bilgi söz konusu değildir. 

Devlet tarafından açılan bu büyük ihaleyi kimin kazanacağı bilinmese de rekabetin son derece çetin geçeceği de görülen bir durumdur. İki şirkette diğer rakiplerini geri de bırakmak adına ciddi bir efor sarf etmiş olup sonunda kalan iki kişi olmayı başarmışlardır. Fakat mücadele henüz son bulmuş değildir. Pentagon'un altyapı sistemlerini buluta taşımak amacıyla JEDI projesi adı altında bir ihale başlattı. İhale 2017 yılında başlamış olup şu an için ihalenin sonunda iki şirket kalmıştır. Bunlar Microsoft ve Amazon'dur. Kendi alanlarında bir dev olmayı başaran bu iki şirket ihalenin sonuna kadar ciddi bir mücadelenin içerisinde yer alacaklar. 


Microsoft'dan tüm platformlar için PowerShell 7 bilgisi geldiMicrosoft'dan tüm platformlar için PowerShell 7 bilgisi geldi
Microsoft'un yeni tarayıcısı kullanılmaya başladıMicrosoft'un yeni tarayıcısı kullanılmaya başladı
Amazon'da bahar fırsatları başladı! Hangi telefonlar indirimde?Amazon'da bahar fırsatları başladı! Hangi telefonlar indirimde?

PAYLAŞ