Microsoft, üçüncü taraf geliştiricilere kapılarını açtı! - Haberler - indir.com

Microsoft, üçüncü taraf geliştiricilere kapılarını açtı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-30 12:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Microsoft Store, Epic Games Store gibi üçüncü taraf geliştiriciler için yeni bir hamle yaptı. 

Microsoft, Windows 11 ile daha çok uygulama mağazası istediğini dile getirmişti. Şimdi ise bu istek gerçekleştiriliyor. The Verge ile Microsoft Store'un ilkeleri artık üçüncü taraf uygulamalara izin veriyor. Amazon Appstore'un yanı sıra aynı zamanda gelecek birkaç ay içerisinde Epic Games Store’un da Microsoft Store’a geleceği düşünülüyor. Teknoloji dünyasının başarılı ismi Microsoft söz verdiği üzere bu mağazalar üzerinden herhangi bir gelir talep etmeyecek. 

Microsoft Surface Duo 2 resmi olarak tanıtıldıMicrosoft Surface Duo 2 resmi olarak tanıtıldı

Microsoft, artık Microsoft dışı motorlara sahip olan tarayıcılar için de izin verecek. Opera ve Yandex Tarayıcı, Edge’e tarayıcılarına bir alternatif sunmak için Microsoft Store'a geliyor. Bu eklemeler, Microsoft'un en azından şu an için kendi mağazası üzerinden rekabete açık olduğu dile getiriliyor. Steam, GOG veya bilinen diğer uygulama ve oyun mağazalarının isminden söz edilmiyor. Epic Games, konu ile ilgili olarak hızlı hareket etmek istemesi de şaşırtıcı bir durum değildir. Epic Games, Apple App Store politikalarının ciddi bir rakibi olarak görülüyor ve her yerde Epic Games Store'u sunmak konusunda da kararlı hareket ediyor. Microsoft'da şaşırtıcı bir şekilde bu durumdan faydalanıyor. 

Microsoft Store’un genel müdürü Giorgio Sardo, "Tıpkı diğer uygulamalarda olduğu gibi, üçüncü taraf vitrin uygulamaları, arama yoluyla veya göz atarak bulunabilecek bir ürün ayrıntı sayfasına sahip olacak; böylece kullanıcılar, Windows’ta Microsoft Store’daki diğer herhangi bir uygulamayla aynı güvenle onu kolayca bulup yükleyebilecekler. Bugün, Amazon ve Epic Games’in vitrin uygulamalarını önümüzdeki birkaç ay içinde Microsoft Store’a getireceğini paylaşıyoruz ve gelecekte diğer mağazaları da ağırlamayı dört gözle bekliyoruz." şeklinde konuştu.


Microsoft, 120 Hz Ekranlı ve Windows 11'li Surface Pro 8'i tanıttıMicrosoft, 120 Hz Ekranlı ve Windows 11'li Surface Pro 8'i tanıttı
Microsoft, Surface Laptop Studio’yu tanıttıMicrosoft, Surface Laptop Studio’yu tanıttı
Microsoft Edge sekme grupları ve alışveriş özellikleriyle güncellendi Microsoft Edge sekme grupları ve alışveriş özellikleriyle güncellendi 

PAYLAŞ