Microsoft Teams'in günlük aktif kullanıcı sayısı 75 milyona ulaştı - Haberler - indir.com

Microsoft Teams'in günlük aktif kullanıcı sayısı 75 milyona ulaştı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-01 11:31:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Yazılım devi Microsoft’un video konferans uygulaması Teams’in günlük aktif kullanıcı sayısı 75 milyona çıktı.

Corona virüs pandemisinin dünyanın dört bir yanında milyonlarca insanın evlerine kapanmasına neden olması video konferans uygulamalarının da kullanımını arttırdı. Bunun en büyük etkenlerinden biri de bu dönemde pek çok ülkede uzaktan eğitim sürecine geçilmesi ve evden çalışma ortamının oluşması. 6 hafta öncesine kadar günlük yaklaşık 44 milyon aktif kullanıcı sayısına sahip olan Temas ise bu dönemdeki başarısıyla dikkatleri üzerine çekse de, hala en büyük rakibi olan Zoom’un gerisinde kalıyor.

Microsoft Teams çıtayı yükseğe koyduMicrosoft Teams çıtayı yükseğe koydu

Dün gelir toplantısı gerçekleştiren ABD’li teknoloji şirketi Microsoft, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Teams'in 75 milyon günlük aktif kullanıcıya sahip olduğunu ve Nisan ayında bu rakamın bir gün 200 milyon kullanıcı sayısına çıktığını belirtti. Hatırlarsanız Nisan ayının başlarında Zoom’un günlük aktif kullanıcı sayısını ise 300 milyona çıkmıştı. Ancak açıklanan bu rakam tekil kullanıcıları yansıtmıyordu.

Microsoft Teams neden bu kadar güvenli

Pazar araştırma şirketi Creative Strategies tarafından paylaşılan verilere göre şirketlerin %17.7'si görüşmelerini ve toplantılarını Microsoft Teams üzerinden gerçekleştirirken, %27.3’ü ise Zoom’u tercih ediyor. Ancak Zoom’un son dönemlerde güvenlik ihlalleriyle gündem düşmediği göz önünde bulundurulduğunda Zoom’un bu başarısını koruyup koruyamayacağı da merak ediliyor.

Microsoft’un bu büyümesinin arkasında Teams uygulamasına çok sayıda ilk yardım kuruluşu için ücretsiz erişim imkanı tanımasının olduğu düşünülüyor. 100.000'den fazla çalışanı olan 20 kuruluşun Microft Teams’i tercih ettiği biliniyor.


İlgili uygulamalar
Microsoft Teams rekor kırdıMicrosoft Teams rekor kırdı

PAYLAŞ