Microsoft Teams için cihazlar arası görüşme aktarma özelliği yolda - Haberler - indir.com

Microsoft Teams için cihazlar arası görüşme aktarma özelliği yolda

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-10 18:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Yazılım devi Microsoft’un Teams için yayınlamış olduğu yeni duyurusunda mobil ve masaüstü cihazlar arasında görüme aktarma özelliğinin yayınlanacağı açıklandı. Marka, özelliğin düşük veri kullanımı ile beraber mart ayı sonunda kullanılabilir olacağını belirtiyor. Microsoft, 2020 yılının Aralık ayında Microsoft Teams için yayınlayacağı bazı özelliklerden bahsetmişti. Özellikler arasında ise masaüstü ve mobil uygulamalar arasında görüşme aktarma yeteneği de yer alıyordu. Bu yenilik ise 2021 yılının başlarında yayınlanacağı açıklanmıştı.

Microsoft 365 Admin Center üzeriden yapılan bir yeni duyuruda özelliğin ne zaman yayınlanacağına dair net bir tarih yayınlandı. Masaüstü ve mobil cihazlar arasındaki görüşme aktarımı özelliğinin ticari olarak bu ayın sonlarında kullanıma açılacağı belirtiliyor. Özelliğin tüm kullanıcılar için ise Nisan ayında kullanılabilir olması bekleniyor.

Apple ve Epic Games davasına Steam'de dahil olduApple ve Epic Games davasına Steam'de dahil oldu

Mobil ve bilgisayar arası görüşme aktarımı sağlanabilecek

Microsoft’un Teams servisinde aktif toplantılarda kullanıcılar masaüstü ve mobil cihazlar arasında geçiş yapabiliyordu. Ancak gelecek yeni özellik ile beraber kullanıcılar aynı durumu aktif görüşmelerinde yapabileekler. Bununla beraber aynı görüşmeye içerik göstermek için ise ikinci bir cihazı dahil edebilecekler. Bu durum için ise her iki cihazdan aynı hesaba giriş yapılmış olması gerekecek. Görüşmelerin masaüstü ve mobil cihazlar arasında aktarılması, Microsoft Teams’e gelecek tek özellik olmayacak. Ayrıca uygulamaya düşük veri kullanımı özelliği de geliyor. Bu sayede kullanıcılar, toplantı esnasında daha az veri tüketecekler.

Düşük güç tüketim özelliği de ay sonunda yayınlanması bekleniyor. Özellikle COVID-19 pandemisi ile beraber büyük bir popülerlik kazanan Microsoft Teams uygulaması bu yeni özellikler ile beraber kullanıcıların dikkatini çekmesi bekleniyor. Konferans ve görüşme uygulamalarına olan ilgi artmaya devam ederken, rakip şirketlerden de uygulamalara önemli ve işlevsel özellikler dahil olmaya devam ediyor. Bakalım bu özellikler ne derece beğenilecek göreceğiz.


Arttırılmış gerçeklik teknolojisi üzerinde çalışan Steam OpenXR standardını destekleyecekArttırılmış gerçeklik teknolojisi üzerinde çalışan Steam OpenXR standardını destekleyecek
Apex Legends Steam'de anlık oyuncu sayısı rekoru kırmayı başardıApex Legends Steam'de anlık oyuncu sayısı rekoru kırmayı başardı

PAYLAŞ