Microsoft Teams, eski model iPhone'larda çalışmayacak - Haberler - indir.com

Microsoft Teams, eski model iPhone'larda çalışmayacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-27 09:03:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Son zamanların en popüler videolu görüşme uygulaması Microsoft Teams, eski iPhone cihazlarda artık desteklenmeyecek. 

Bir diğer video konferans uygulaması olan Zoom rakibi Microsoft Teams, görüntü ve sesin yanı sıra aynı zamanda yazılı olarak da iletişim kurmaya yarar. COVID-19 sebebiyle video konferans uygulamalarına olan talep oldukça arttı. Bu uygulamaların başında gelen Microsoft Teams, rakiplerinde olan özellikleri kendi bünyesine katarak gelişim sağladı. Uygulama sanal toplantılar için de sık sık tercih edilir oldu. 

Microsoft Teams için takvim özelliği yoldaMicrosoft Teams için takvim özelliği yolda

Microsoft Teams yalnızca bilgisayarlar ile değil, aynı zamanda mobil cihazlarda da kullanılıyor. ABD merkezli şirket, uygulamanın eski iOS işletim sistemlerinin artık desteklenmeyeceği açıklandı. Dev isim Microsoft, Ağustos ayının ilk aylarında almış olduğu bir kararla OneDrive hizmetinin macOS Sierra ve High Sierra’da çalışmayacağını dile getirdi.

Microsoft Teams, iOS 13 desteğini geride bıraktı

Microsoft Support sayfası üzerinden yapılan açıklamada, Reams uygulamasının sadece iki ana iOS sürümlerinde destekleneceği dile getirildi. Örnek vermek gerekirse güncel olarak iOS 14 ve iOS 13 işletim sistemleri Microsoft için gerekli olan öğeler arasında yer alıyor fakat yeni iOS sürümü yayınlandığında bu durum değişkenlik gösterecek. Şirketin belirlediği politikalara göre iOS 15 ve iOS 14 desteklenmeye devam edilecek.

Microsoft, iMore’a yapmış olduğu açıklama ile söz konusu bu kararı doğruladı. iOS 15 işletim sisteminin yayınlanmasının ardından, Teams uygulamasının iOS 13 çalıştıran cihazlar tarafından desteklenmeyeceğini dile getirdi. Peki bunun anlamı nedir? iOS 13 ile güncellenen iPhone kullanıcıları cihazlarında yüklü olan Teams uygulamasını kullanmaya devam edebilecekler. Fakat gelecekteki süreç içerisinde eklenecek yeni özellikleri kullanmayacaklar. Güncellemelerden faydalanmak için iOS 14 veya iOS 15’e yükseltme yapılması gerekecek. Şirketin bu hamlesi,  iOS 14 veya iOS 15’e güncelleme yapmayan eski iPhone, iPad ve iPod touch kullanıcıları için olumsuz bir durum yaşanabilir. Söz konusu bu uygulamanın çalışmaya devam edecek olması oldukça sevindirici bir karardır. Fakat Teams'e yeni özellikler geldikçe okul ve işletmelerin kullanımına açılacak. Eski kullanıcılar ise bu yeniliklerden faydalanamayacaklar. Bu bağlamda ise ciddi bir çakışma durumu  yaşanabilir. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için sadece bunlarla kısıtlı olup yakın zamanda netlik kazanabilir. 

 


İlgili uygulamalar
Microsoft Teams yeni bir özellik kazanıyorMicrosoft Teams yeni bir özellik kazanıyor
OneDrive ve Microsoft Teams üzerinden dosya paylaşımını kolaylaştıran bir özellik yayımlandıOneDrive ve Microsoft Teams üzerinden dosya paylaşımını kolaylaştıran bir özellik yayımlandı
Microsoft Teams kullanan öğrenci sayısı 100 milyonu aştıMicrosoft Teams kullanan öğrenci sayısı 100 milyonu aştı

PAYLAŞ