Microsoft, tarayıcı uyarı konusunda geri adım attı! - Haberler - indir.com

Microsoft, tarayıcı uyarı konusunda geri adım attı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-18 20:00:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Yazılım

Geçtiğimiz günlerde Microsoft, insider kullanıcılarının test etmesi için yeni bir özellik yayınlamıştı. Aslında bu yeni güncellemeye özellik değilde uyarı demek daha doğru olur. Bu uyarıda Microsoft, Edge'i canlandırmak amacıyla bu tarayıcıdan başka bir tarayıcı yüklemeye çalıştığınızda uyarı veriyordu. Fakat bu özellik biraz ters tepti.

Microsoft, tarayıcı uyarı konusunda geri adım attı!

Microsoft, Edge tarayıcısının Chrome ve Firefox tarayıcılarını indirmek amacıyla kullanılmasından bıkmış durumda. Bu sebepten dolayı Microsoft,  bunu engellemek amacıyla birçok yöntem deniyordu. Fakat her deneyişinde tepkiyle karşılaşan yazılım devi, birkaç gün önce denediği yöntem ile büyük bir tepkiye neden oldu. Insider kullanıcılarının tepki gösterdiği bu özellik, Edge'den farklı bir tarayıcı indirmeye çalıştığınızda uyarı veriyordu. Bu uyarıda "Zaten Microsoft Edge gibi daha hızlı ve güvenli bir tarayıcıya sahipsiniz" ifadeleri geçiyor. Bu yöntem ile kullanıcıların farklı bir tarayıcı indirmekten alıkoyuyordu. Insider kullanıcılarına sunulan bu özellik büyük tepki aldı. Bir süre sonra Microsoft, "Windows 10 için daha hızlı ve güvenli tarayıcı" mesajını kaldırdı. 

Microsoft Surface çok yakında!Microsoft Surface çok yakında!

Windows Fast Ring güncelleme kanalında Windows 10 Build 17760 sürümü itibariyle bu mesajın ortadan kalktığını doğruladı. Artık kullanıcılar, farklı bir tarayıcı yüklemeye çalıştıklarında "Microsoft Edge'i Aç" ve "Yine de Yükle" seçeneklerini taşıyan mesajlarla karşılaşmayacaklar. Microsoft'a yükselen tepkilere karşılık olarak geri adım atan yazılım devi, bu konularda hızlı davrandığını görüyoruz. Microsoft'un tarayıcı rakebatine bu olumsuz bir yönde yansıyacağını düşünüyoruz.


Yiğit Can Yılmaz, Google ve Microsoft'un açıklarını bulduYiğit Can Yılmaz, Google ve Microsoft'un açıklarını buldu
Uygun Fiyatlı Microsoft Surface Go TanıtıldıUygun Fiyatlı Microsoft Surface Go Tanıtıldı
Microsoft'tan Surface Mobile Mouse!Microsoft'tan Surface Mobile Mouse!

PAYLAŞ