Microsoft tablet olarak da kullanılabilen yeni bir katlanabilir cihaz patenti aldı - Haberler - indir.com

Microsoft tablet olarak da kullanılabilen yeni bir katlanabilir cihaz patenti aldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-21 23:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Teknoloji ve yazılım devi Microsoft’un katlanabilir cihaz pazarına satışa sunmuş olduğu Surface Duo sonrasında ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi’nden yeni bir katlanabilir cihaz patenti aldığı belli oldu. Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticari Marka Ofisi, Microsoft’a menteşeli bir cihaz için patent verdi. Katlanabilir gövdeye sahip yeni bir mobil cihazın Microsoft tarafından pazara sunulması beklenmeye başlandı. Dökümantasyon, geniş ve esnek ekrana sahip kitap formuna bir akıllı telefon olacağını gösteriyor. Bu söz konusu panel, günlük kullanım esnasında hasar görmemesi için ise içe doğru katlanacak şekilde tasarlanmış durumda.

Yeni katlanabilir cihaz patenti ortaya çıktı

Microsoft Surface Duo, Android uyumluluk testini tamamladıMicrosoft Surface Duo, Android uyumluluk testini tamamladı

Patent resimleri, kamera ve çeşitli sensörlerin ekran üzerinde bulunacağını gösteriyor. Kasanın altında ise bir USB Type-C bağlantı noktası bulunuyor. Yan kısımların birinde ise fiziksel kontrol düğmelerinin yer aldığını görüyoruz. Tüm bu detaylara ek olarak patentte, cihazın esnek ekranının organik ışık yayan diyot teknolojisi kullanılarak üretileceği ifade ediliyor. Ayrıca modelin köprü yapısına sahip bir bağlantı kısmının olacağı da gözüküyor. Microsoft’un bu katlanabilir cihazı, geleneksel akıllı telefon ve küçük bir tablet bilgisayar olarak da kullanılabilir şekilde tasarlandığı gözüküyor. Ancak cihazın resmi olarak pazara girip girmeyeceği henüz bilinmiyor. Şirketin bir önceki model Surface Duo ise şu özellikler ile pazardaki yerini almıştı.

  • Ekran: 2 adet 5,6 inç büyüklüğünde (1800 x 1350 piksel) AMOLED ekran, tümü kullanılmak istendiğinde 8,1 inç (2700 x 1800 piksel)
  • İşlemci: Qualcomm Snapdragon 855
  • RAM: 6 GB
  • Depolama Alanı: 128 GB ya da 256 GB 
  • Kamera: f/2.0 11 MP
  • Batarya: 3,557 mAh (18 watt hızlı şarj desteği)
  • Ağırlık: 250 gram

Bakalım Microsoft yeni bir katlanabilir akıllı telefon modelini pazara sunacak mı göreceğiz.


Resmi olarak tanıtılan Microsoft Surface Duo özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan Microsoft Surface Duo özellikleri ve fiyatı
Çift ekranlı Android Microsoft Surface Duo özellikleri ve fiyatıÇift ekranlı Android Microsoft Surface Duo özellikleri ve fiyatı

PAYLAŞ