Microsoft Surface Studio 2 ile birlikte “en hızlı Surface” bilgisayarı sunuyor - Haberler - indir.com

Microsoft Surface Studio 2 ile birlikte “en hızlı Surface” bilgisayarı sunuyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-03 16:36:35
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Microsoft birkaç yıl önce New York şehrinde düzenlediği bir basın toplantısında Surface Studio bilgisayarını tanıtmıştı. Dün yine New York'ta gerçekleşen bir etkinlikte de Surface Studio'nun yeni versiyonu gözlemlenebiliyor.

Microsoft Surface Studio 2 ile birlikte “en hızlı Surface” bilgisayarı sunuyor

Surface Studio 2 modelinde ilk modelde olduğu gibi 28 inçlik bir ekran bulunuyor. Ancak Microsoft ekranda bir takım oynamalar yaparak içerideki bileşenleri güçlendirdi. Bu da en güçlü Surface cihaz haline geldi. Yeni ekran önceki modele oranla yüzde 38 daha parlak ve yüzde 22 daha iyi kontrast sunuyor. Aynı zamanda 13.5 milyon piksel ve Surface Pen için 4096 noktalı basınç hassasiyeti ile ekran daha işlevsel hale geliyor. Öte yandan Microsoft, Surface Studio ile birlikte Surface Pen ile çalışırken bilgisayarınızı eğik tutabiliyor. 

Yiğit Can Yılmaz, Google ve Microsoft'un açıklarını bulduYiğit Can Yılmaz, Google ve Microsoft'un açıklarını buldu

Bu bilgisayarın içerisinde ise yüzde 50 oranında daha fazla grafik gücü bulunuyor.  Bu performansı Nvidia firmasının Pascal mimarisine borçluyuz. Bu sayede video oluşturma ve oyun performansında da oldukça iyi bir deneyim sunuyor. İlk model gibi Xbox Wireless desteği bulunan bilgisayar herhangi bir Xbox One kumandasına kolaylıkla bağlanabiliyor. Cihaz dijital animasyon ve fotoğraf düzenleme için kullanılan Surface Dial ile eşleştirilebilir.

Microsoft teknik özelliklerde de düzenleme yaparak, Surface Studio'da kullanılan ve daha yavaş çalışan hibrit sürücü yerine 2TB'lık SSD disk bulunduruyor. Böylelikle bu bilgisayar çok daha hızlı ve yetenekli bir hale geliyor. Microsoft ilginç bir şekilde 7. nesil i7 işlemciye bağlı kalmayı sürdürüyor. GPU ve depolama birimi oldukça hızlıyken, işlemci 2018'in standartlarına uymaması nedeniyle yüzlerin asılmasına neden olabiliyor. 

Bu yeni bilgisayar hakkında Microsoft, çıkış tarihini açıklamaktan kaçındı. Ancak "çok yakında" diyebildi. Intel Kaby Lake tabanlı i7 işlemci ve 16GB RAM bulunduran bu bilgisayarın fiyatı 3499 dolar olacak. Tabi bu bizim ülkemizde yaklaşık olarak 20 bin Türk lirasına karşılık gelebilir. Hatta fiyatı vergiler dahil daha da fazla olabilir. Bu nedenle ülkemizde çok tercih edileceğini düşünmüyoruz. Fakat oldukça şık tasarımlı ve yüksek performanslı bir cihaz olduğunu belirtmekte fayda var. Bu bilgisayarı video ve fotoğraf düzenleyicileri için tavsiye ediyoruz.


Uygun Fiyatlı Microsoft Surface Go TanıtıldıUygun Fiyatlı Microsoft Surface Go Tanıtıldı
Microsoft'tan Surface Mobile Mouse!Microsoft'tan Surface Mobile Mouse!
Microsoft'tun güvenlik konusunda kullanıcıların şüphe duymayacağı 5 özellikMicrosoft'tun güvenlik konusunda kullanıcıların şüphe duymayacağı 5 özellik

PAYLAŞ