Microsoft Surface Phone konsepti iPhone X'i tahtından indirecek gibi duruyor - Haberler - indir.com

Microsoft Surface Phone konsepti iPhone X'i tahtından indirecek gibi duruyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-18 23:00:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Aldığımız yeni dedikodulara göre Microsoft'un yeni bir mobil cihaz üzerinde çalıştığını duyduk. Firmanın son günlerde yeni patentler alması ise bu dedikoduları doğrular gibi. Alınan patentler arasında bulunan birçok çizim, Microsoft'un yeni bir mobil cihaz üzerine çalışıyor gibi görünüyor. Yaklaşık 2 ay önce açıklama yapan firma, Windows Mobile desteğini artık sunmayacağını ve yeni bir yazlım üretmeyeceğini duyurdu. İşin bu kısmı her ne kadar yazılımsal boyu olsa da anlaşılan o ki firma mobil sektöre doğru yürüdüğünü gösteriyor.

Yeni tasarımlar planlayan firma, hepsinde Microsoft'un son dönemde piyasaya sunduğu ürünlerden esintiler görmek mümkün. Surface Laptop tarzı bir alana giriş yapan ve yeni nesil dizüstü bilgisayarları görücüye çıkartan firma, aynı isim altında mobil cihazları da sıralayabilir. Bu sayede büyük rakibi olan Apple gibi bir ekosistem kurabilir.

2018 yılında beklenen katlanabilir cihazlar arasında Surface Phone isminide duyacak olmanız sizi şaşırtmasın. Fakat böyle bir cihaz üretebilmesi için ona uygun tasarım yapması gerekiyor. Ayrıca fonksiyonu sağlam menteşelere uygun tasarım yapması gerektiğini de hatırlatmak gerekiyor. Bu konuda gece gündüz çalışma yapan sürekli patent alan Microsoft ise bu konuda kendi tarzını yaratmış gibi görünüyor. Yeni üreteceğe bu cihaza tam anlamıyla akıllı telefon diyemiyoruz. Daha çok çok amaçlı bilgisayar gibi duruyor. Bu sebepten ötürü dokunmatik kalem üretmesi de beklenebilir.





PAYLAŞ