Microsoft Surface Duo yakında farklı ülkelerde satışa çıkacak - Haberler - indir.com

Microsoft Surface Duo yakında farklı ülkelerde satışa çıkacak

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-23 16:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Microsoft’un bir süredir merakla beklenen yeni akıllı telefonu Surface Duo, Ağustos ayında düzenlenen lansmanla tanıtılmıştı. ABD merkezli satışa sunulan Surface Duo diğer Avrupa ülkelerinde de alıcıların karşısına çıkmaya başladı.

Kullanıcılara etkileyici bir Android deneyimi sunan Surface Duo’nun bu yılın sonunda piyasaya sürülmesi beklenirken Microsoft sürpriz bir hamleyle yeni akıllı telefonunu Ağustos ayında tanıtmış ve tanıtımdan kısa bir süre sonrada cihazın ön siparişlerini açmıştı. Katlanabilir ekranlı telefon pazarına giriş yapan Microsoft Surface Duo, birbirine menteşelerle bağlanan iki ekrana sahip. Eylül ayında ABD resmi olarak satışa sunulan cihaz yakında Avrupa ülkelerinde kullanıcılarla buluşacak. Cihazın 2021 yılında Japonya, İngiltere ve Kanada’da satışa çıkması bekleniyor. Surface Duo’nun global pazara açılmasında neden bu kadar geç kalındığı ise henüz bilinmese de Suface Duo’yu ilk satın alan kullanıcıların henüz telefon hakkında yorum yapmamalarının bu gecikmede etkili olduğu düşünülüyor.

Microsoft Surface Duo kurulumu nasıl yapılır?Microsoft Surface Duo kurulumu nasıl yapılır?

Çift ekranlı Microsoft Surface Duo beklenenden erken piyasaya sürülebilir!

Microsoft Surface Duo özellikleri

Her iki ekranı da 5.6 inç büyüklüğünde olan Surface Duo, 1800x1350 piksel çözünürlük sunuyor. Kullanıcılar, her iki ekranını da aynı anda kullanmak istediklerinde ise 2700x1800 piksel çözünürlükte 8,1 inç büyüklüğündeki bir ekrana sahip oluyorlar.

Gücünü Qualcomm Snapdragon 855 yonga setinden alan Surface Duo,6 GB RAM ve 256 GB'ye kadar da depolama alanına sahip. 

Kamera özellikleri açısından beklentilerin altında kalan Surface Duo,11 MP çözünürlük sunan, 4K çözünürlükte 60 fps video çekimleri yapabilen bir kameraya sahip. 3,557 mAh kapasiteli bir bataryaya sahip olan Surface Duo, watt hızlı şarj desteğine sahip. Piyasadaki diğer rakiplerine göre teknik özellikleri açısından giriş segmenti telefonlara benzetilen Surface Duo, kutusundan Android 10 işletim sistemiyle çıksa da, Microsoft kullanıcılarına Androd 11 güncellemesi vadediyor.

  • Ekran: 2 adet 5,6 inç büyüklüğünde (1800 x 1350 piksel) AMOLED ekran, tümü kullanılmak istendiğinde 8,1 inç (2700 x 1800 piksel)
  • İşlemci: Qualcomm Snapdragon 855
  • RAM: 6 GB
  • Depolama Alanı: 128 GB ya da 256 GB 
  • Kamera: f/2.0 11 MP
  • Batarya: 3,557 mAh (18 watt hızlı şarj desteği)
  • Ağırlık: 250 gram

Microsoft Surface fiyatı

ABD’de Microsoft'un çevrimiçi mağazası üzerinden satışa sunulan Surface Duo’nun teslimatlarına 10 Eylül itibarıyla başlanmıştı. Cihazın 128 GB depolama alanına sahip olan versiyonu 1,399 dolar yani vergiler hariç yaklaşık 10,200 TL’den satışa çıkarken, 256 GB depolama alanına sahip olan versiyonu ise 1.499 dolar yani vergiler hariç 11655,62 TL’den satışa sunuluyor. Cihazın Türkiye’de satışa çıkıp çıkmayacağı ise henüz bilinmiyor.

 


Microsoft Surface Duo, Android uyumluluk testini tamamladıMicrosoft Surface Duo, Android uyumluluk testini tamamladı
Resmi olarak tanıtılan Microsoft Surface Duo özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan Microsoft Surface Duo özellikleri ve fiyatı

PAYLAŞ