Microsoft Surface Duo 2 resmi olarak tanıtıldı - Haberler - indir.com

Microsoft Surface Duo 2 resmi olarak tanıtıldı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-23 10:34:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Microsoft: Yeni cihazlara odaklanan etkinliği sırasında Microsoft, şirketin yeni çift ekranlı telefonu Surface Duo 2'yi duyurdu. Cihaz, geçen yıl piyasaya sürülen cihazın ilk nesline göre 5G bağlantısı desteği de dahil olmak üzere iyileştirilmiş bir versiyonu olarak karşımıza çıkıyor.

Surface Duo 2, katlanabilir pazarda rekabet etmek için geliyor, ancak Samsung modellerinden farklı bir stratejiyle: Güney Koreli telefonlar esnek ekranlar üzerine yoğunlaşırken, Microsoft modelinde güçlendirilmiş menteşelere sahip iki "yapıştırılmış" ekranla karşımıza çıkıyor. Üretkenliğe odaklanan ürün, Gorilla Glass ile korunan ekranlar arasındaki mevcut “boşluğu” azaltan, 90 Hz'de toplam 8,3” (her biri 5,8”) boyutlarında ve daha ince kenarlı iki simetrik ekrana sahip. İşletim sistemi, çift ekranlı yapılandırmada daha iyi çalışacak optimizasyonlara sahip Android 11'le güçlendirilmiş. Örneğin oyun severler, bölünmüş görüntüleme için optimize edilmiş kontrollerle Xbox Game Pass oyunlarının keyfini çıkarabilirler.

Microsoft hesapları artık parolasız kullanılabilecekMicrosoft hesapları artık parolasız kullanılabilecek

Güncellenmiş performans

Ürünün ilk sürümünün sınırlamaları nedeniyle eleştirilere maruz kalmasından sonra Microsoft, Surface Duo 2'nin performansında önemli iyileştirmeler yaptı. Surface Duo 2, Qualcomm'un günümüzün en güçlü yonga setlerinden biri olan Snapdragon 888 işlemci ile geliyor.  Bu işletim sistemine 8 GB RAM ve 512 GB depolama alanı eşlik ediyor.

Çift ekranlı Microsoft Surface Duo 2'nin özellikleri sızdırıldı

Ürünün tasarımı, ince bir görünüme sahip ancak harici bir bildirim çubuğu da dahil olmak üzere bazı yeni özelliklerle orijinal Surface Duo cihazına oldukça benzer. Selfie kamerasına ek olarak, ürünün arka tarafında bulunan üçlü kamera sisteminin çözünürlük oranları fotoğraf ve video çekmek için daha fazla güç sağlıyor. 16MP ana kamera, 12MP ultra geniş açılı sensçr ve 12 MP telefoto lense sahip olan cihazın kamera sistemi yapay zeka teknolojisiyle de güçlendirilmiş.

Surface Duo 2'nin bir başka harika yeniliği de 5G bağlantısı. Şirkete göre Surface Duo 2, bu bağlantıya sahip dünyanın en ince cep telefonu. Cep telefonu, yeni mobil ağ standardını getirmenin yanı sıra Wi-Fi 6, NFC, Ultrawideband, kablosuz şarj ve dijital yan okuyucu gibi diğer ilginç teknolojileri de benimsiyor. Cihaz ayrıca, çift ekranda özel etkileşimler gerçekleştirmenize olanak tanıyan Surface Pen tarzı bir ekran kalemi ile de kullanılabilir. Beklendiği gibi şirket, 5 Ekim'de piyasaya çıkacak olan cep telefonu sistemi ve Windows 11 ile büyük entegrasyonlar vaat ediyor. Microsoft, şirketin etkinlikte açıkladığı ürün kataloğunun Windows 11 ile aynı gün piyasaya çıktığını ve bugün ön siparişlerin başladığını söyledi. Cihazın satış fiyatı ise 1.499 ABD Doları olarak açıklandı.

Microsoft Surface Duo 2 teknik özellikleri

  • Ekran: 5.3 inç (her iki ekran açık iken 8.3 inç) boyuta sahip AMOLED ekran
  • İşlemci: Qualcomm Snapdragon 888
  • RAM: 8 GB
  • Depolama: 128/256/512 GB
  • Arka Kamera: 12+16+12 Megapiksel
  • Pil: 4.449 mAh (23W)
  • Yazılım: Android 11



Microsoft XBOX Series konsollara özel ucuz SSD mi hazırlıyor?Microsoft XBOX Series konsollara özel ucuz SSD mi hazırlıyor?

PAYLAŞ