Microsoft Store yenileniyor - Haberler - indir.com

Microsoft Store yenileniyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-26 19:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Windows 11 işletim sistemi ile birlikte Microsoft Store üzerinde de tasarımsal değişikliklere gidildi.

Microsoft, 24 Haziran tarihinde gerçekleştirdiği Windows 11 tanıtımı sonrası yeni sistem kapsamlı bir şekilde incelenmeye devam ediliyor. Microsoft tanıtımda her ne kadar olabildiğince ayrıntılı bir anlatım tercih etse de oldukça kapsamlı ve farklı alanları bulunan Windows 11 için incelemeler sürdükçe yeni özellikler ve değişiklikler de fark ediliyor.

Microsoft Store değişti

Yapılan son incelemelerde özellikle Microsoft’taki uygulama mağazası olarak bilinen Microsoft Store’da tasarımsal bir değişikliğe girildiği görüldü. Özellikle bugüne kadarki süreç içerisinde Microsoft Store için yeni paylaşılmamış olsa da yapılan çalışmalar sonucunda Microsoft’un bu konuda da yeniliğe sahip olduğu öğrenilmişti. Ancak yapılan tanıtımlarda Windows 11’in Microsoft Store için daha büyük bir değişiklik içerdiği görüldü.

Kullanıcı deneyiminin artırılabilmesi adına şirket tarafından özellikle böyle bir değişikliğin yapıldığı aktarıldı. Kullanıcılar daha sade ve basit bir arayüzde istediği içeriklere daha kolay bir şekilde ulaşma şansına sahip. Arama fonksiyonun da yer alması, istenilen içeriklere ulaşmayı daha kolaylaştırıyor. Kullanıcılar, ilk bakışta bulamadıkları içerikler için mevcut arama bölümünü kullanarak kolayca yeni uygulama ve oyun indirebilecek. 

Adobe Creative Cloud, Disney+, TikTok, Zoom, Microsoft Teams ve Visual Studio gibi uygulamaların şimdiden yer aldığı Microsoft Store, Windows ekosisteminde bugüne kadar popüler hale gelmiş tüm uygulamaların yeni versiyonu ile yer alacağı da belirtildi 

Şirketler için kullanım daveti gönderildi

Yeni Windows Store için Microsoft geliştiricilere özel olarak davet gönderdi. Bağımsız olarak tüm uygulamanın destekleneceği belirtilen Mağaza için Microsoft tüm geliştiricilere çağrı yapıyor. Kısa süre içerisinde Microsoft Store’un daha zengin içeriklerle desteklenmesi bekleniyor.

Uygulama mağazasıWin32, .NET, UWP, Xamarin, Electron, React Native, Java ve hatta Progressive Web Appsile yapılan geliştirmeleri destekleyecek. Oldukça beğenilen uygulama mağazası, ÜSTELİK Kısa bir süre içerisinde tüm kullanıcılara önizleme olarak sunulacak. Böylece kullanıcılar erken bir önizleme sayesinde yeni bir Microsoft Store deneyimi elde edebilecek. Özel ve yeni uygulama mağazasına ek olarak Android desteğine de sahip olan Windows 11, uygulama ve oyun desteği konusunda bugüne kadarki en iyi deneyimi sunacak.





PAYLAŞ