Microsoft Store tamamen yenilenerek daha kullanışlı hale geliyor - Haberler - indir.com

Microsoft Store tamamen yenilenerek daha kullanışlı hale geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-06 10:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Windows 11 işletim sistemi ile birlikte tamamen yenilenen Microsoft Store, bugüne kadarki en gelişmiş deneyimi sunmaya hazırlanıyor.  Yapılan yeni testler ile birlikte daha farklı özellikleri ortaya çıkan Microsoft Store kullanıcıların bugüne kadar çok fazla tercih etmediği bir uygulama market olsa da Windows 11 ile birlikte vazgeçilmezler arasında yer alabilir.

Her geçen gün farklı bir bilginin paylaşıldığı Windows 11 için son detaylar Microsoft Store için geldi. Yapılan testler, teknoloji alanındaki uzmanlar tarafından gerçekleştirilen analizler, tanıtımlarda yer verilmeyen pek çok özelliğin keşfedilmesini sağladı. Yeni gelen bilgilerde ise Microsoft’un daha güçlü bir mağaza oluşturabilmek adına şirketler ile özel anlaşmalar sağladığı öne sürüldü.

Microsoft Store yenileniyorMicrosoft Store yenileniyor

Microsoft Store için yeni uygulamalar yolda

Mevcut iddialar doğruluk taşıyorsa, Microsoft Store mevcut uygulama ve oyun desteğini çok daha ötesinde bir kullanım imkanı sağlayacak. Mağaza içerisinde OBS Studio, Zoom, Canva, WinZip ve Adobe Acrobat Reader gibi kullanıcılar için en çok tercih edilen uygulamalara yer verilirken, kısa süre içerisinde daha fazla oyun ve uygulamanın Microsoft tarafından mağazaya ekleneceği belirtildi. Üstelik yenilikler sadece bunlarla sınırlı değil.

Microsoft Edge tarayıcısını piyasada daha güçlü konuma getirmek için uzun zamandan beri ciddi yenilikler getiren Microsoft, yenilenen tarayıcısında kullanılacak eklentileri de Microsoft Store üzerinden sunmaya başlayacak. Yenilenen tarayıcı Chromium altyapısına sahip olduğundan dolayı Opera, Google Chrome gibi pek çok farklı tarayıcıda kullanılan eklentilerin Microsoft Edge için özel olarak geliştirilmesi gerekmeyecek ve küçük değişiklikler ile uyum kolay bir şekilde sağlanabilecek. Sektörün önde gelen şirketleri ile görüşmelere devam eden Microsoft, bu konuda Steam ve Epic Games’le de büyük oranda anlaşmayı tamamlamış durumda.

Geçtiğimiz haftalarda gündeme gelen haberlerde iki şirket ile Microsoft’un üst düzey bir görüşme yapacağı belirtilmişti. Görüşmeye dair gündeme herhangi bir detay gelmese de yapılan son sızdırmalarda şirketlerin anlaşma aşamasında olduğu ve kısa süre içerisinde mevcut anlaşmanın duyurulacağı belirtildi. 2 uygulama mağazasının Microsoft Store üzerinden erişilebilir olması, Microsoft’un Windows 11 ile birlikte kullanıcı dostu bir yapıya ulaşmasını sağlayacak.



PAYLAŞ