Microsoft, Spotify'ı Yeni Bir Windows 11 Özelliğine Entegre Ediyor - Haberler - indir.com

Microsoft, Spotify'ı Yeni Bir Windows 11 Özelliğine Entegre Ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-09 13:15:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Microsoft, Spotify'ı yeni bir Windows 11 özelliğine entegre etmeyi planlıyor. Konu ile ilgili yapılan resmi açıklamalarda, yeni özellik tanıtılarak detaylara yer verildi.

Windows 11 üzerinde özel çalışmalar yapmaya devam eden Microsoft, dünya genelinde en çok kullanılan servis ve uygulamaları da platforma entegre etmenin farklı yollarına düşünüyor. Konu ile ilgili geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Windows Başkanı Panos Panay, Twitter'da yaptığı paylaşım ile Focus Sessions olarak adlandırılan Windows 11 özelliğini tanıttı ve görevlere ve işe odaklanmanın yeni bir yolunu paylaştı. 

Microsoft 365 denemeleri sonlandırıldıMicrosoft 365 denemeleri sonlandırıldı

Microsoft’un Focus Sessions Özelliği Neler Sunacak?

Çalışmaya odaklanmak isteyen kullanıcılara yönelik geliştirilen özellik, zamanlayıcı oluşturulmasına da izin veriyor. Spotify entegrasyonu ile kullanıcıların arka planda kendini rahatlatacak ve odaklanmasını kolaylaştıracak içeriklerin kullanılmasını hedefleyen Microsoft, böylece Spotify müzik çalma listelerinin Windows'ta kolay bir şekilde kullanılmasını sağlayacak.

Şu an için test süreçleri başlatılmayan mevcut özellik, önümüzdeki günlerde Windows 11 testlerine dahil edilecek. Pomodoro tekniği gibi pek çok farklı tekniğin kullanılacağı yeni sistem, Windows işletim sisteminin saat bölümünde yer alacak. İşi maksimum verimlilik ile yapmak isteyenler için yeni bir seçenek olarak dikkat çeken Focus Sessions, kullanıcıların program yardımı ile molalar vermesine ve tam odaklı bir şekilde çalışmasını sağlayacak.

Focus Sessions’ın Sektördeki Rakiplerinden Farkı Ne Olacak?

Çeşitli odaklanma uygulamaları ve pomodoro tekniğinin kullanılmasını sağlayan uygulamalar zaten şu anda mevcut. Ancak Windows 11’de yer alacak yeni özelliğin, Spotify ile entegre olması, şirketin bu alanda fark yaratmasını sağlayabilir. 

Spotify için Microsoft’un sunmuş olduğu yenilik bir ilk değil. 2017 yılında Groove müzik hizmetinin iptal edilmesiyle birlikte kullanıcıların müzik listelerini aktarabilmesi adına Spotify üzerinden özel bir seçenek sunulmuştu. Böylece mevcut yerel müzik uygulamasındaki tüm çalma listeleri ve abonelikler Spotify ortaklığı ile birlikte yeni müzik akış uygulamasına taşınmıştı. Bu durumu yeni özelliği ile birlikte bir adım daha ilerleten Microsoft, Spotify'ın sektördeki gücünü, (net olarak kabul ederek) kullanıcılara daha iyi bir Windows 11 işletim sistemi deneyimi sunmak için kullanacak. Bu yenilik de Windows Sportify ortaklığı ile birlikte kullanıcılar için cazip bir özellik sunacak.

Panos Panay tarafından Focus Sessions için yapılan paylaşım şöyle

Another first look from the team...#FocusSessions on #Windows11 coming soon. This has been a game-changer for me, especially with @Spotify integration #Productivity #Creativity #WindowsInsiders pic.twitter.com/HfJh4niDiS — Panos Panay (@panos_panay) August 5, 2021





PAYLAŞ