Microsoft Skype 7.0 sürümü için geri adım attı - Haberler - indir.com

Microsoft Skype 7.0 sürümü için geri adım attı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-08 15:35:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Microsoft tarafından yapılan açıklamalarda Skype 7.0 versiyonunun 1 Eylül itibari ile kullanım dışı kalacağını açıklamıştı. Yeni açıklamada ise marka geri adım attı. İşte detaylar.

Dünya genelinde en çok kullanılan mesajlaşma programlarından birisi olan Skype, şu anda Skype 7.0 versiyonunun kullanım oranları oldukça yüksek olurken yeni versiyondaki tasarım için beklediğini bulamayan Microsoft’un bu nedenle böyle bir karar aldığı açıklandı.

Küçük işletmeler için yeni bir Skype modeliKüçük işletmeler için yeni bir Skype modeli

Mesajlaşma Uygulaması Signal, Skype'a Kripto Desteği Verecek

Skype 8.0’a geçiş biraz aksayacak  

Skype 7.0 yerine Skype 8.0 versiyonuna geçiş yapmak isteyen Microsoft, Eylül ayı itibari ile bu radikal değişikliği yapmayı planlıyordu. Fakat 8.0 kullanıcılarından ve yapılan testlerden elde edilen sonuçlar bu değişiklik için uygun bir ortam olmadığını gösterdi.  Yapılan açıklamalarda Skype 7.0’dan bir üst versiyona geçiş için yeni bir tarih paylaşılmazken şu anda bu konuda bir belirsizlik hakim.

Skype 8.0’da neler değişiyor?

Tasarım gibi temel değişikliklerin yanı sıra yeni versiyon ile birlikte Skype pek çok yeni yetenek kazanıyor. Video görüşmelerinde HD desteğe geçiş ile birlikte, sohbet medya galerisi, çağrı kaydetme gibi yeniliklerle donatılan Skype 8.0, bu gelişmiş imkanlara rağmen kullanıcıları tatmin edemedi. Yeni ara yüz tasarımı, bu yeniliklerin önüne geçerken bu konuda Microsoft’un nasıl bir planlama yapacağı da merak ediliyor.

Şu an için Eylül tarihinin iptal edilmesi ise kullanıcılarda memnuniyet yaratmayı başarmış durumda. Yeni sürüme geçilecek yeni tarihe kadar Skype 8.0 üzerinde değişiklik yapılabilmesi de mümkün görünüyor.


Windows 10 İçin Skype Tasarımı YenilendiWindows 10 İçin Skype Tasarımı Yenilendi

PAYLAŞ