Microsoft, sistemleri Windows 11'e hazırlayabilmek için güncelleme yayınladı - Haberler - indir.com

Microsoft, sistemleri Windows 11'e hazırlayabilmek için güncelleme yayınladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-15 16:00:11
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Windows 11 işletim sistemine geçiş için sistem hazırlığı yapmak adına yeni bir yama yayınlandı.

Microsoft Ekim ayı itibari ile Windows 11 işletim sistemi sürecini resmen başlatacak. Yeni işletim sistemi kullanıcılara gönderilmeden önce hazırlıklarda da son aşamalara gelindi. Konu ile ilgili yapılan son açıklamada, Microsoft büyük güncelleme öncesinde kullanıcıların bilgisayarlarında gerekli hazırlıkların yapılabilmesi adına özel bir yamanın yayınlandığını belirtti. Küçük bir boyuta sahip olan ve aynı zamanda KB4023057 olarak adlandırılan yeni yama ile birlikte Windows 11 işletim sistemine geçecek olan tüm sistemlerde, bazı değişiklikler yapılacak.

Yeni Yama Neler Sunuyor?

Yama detaylarında belirtildiği üzere Windows kayıt defteri ve Windows Update çalışma sistemi küçük güncelleme ile birlikte iyileştiriliyor ve mevcut hatalar gideriliyor. 18 Ağustos tarihinde yapılan kapsamlı güncelleme ile birlikte yamaya son halini veren Microsoft, şu anda tüm kullanıcılara kademeli bir şekilde yamaya göndermeye başladı. Böylece Windows 11 işletim sistemine geçmek isteyen tüm kullanıcıların zorunlu olarak alması gereken yama ile birlikte önümüzdeki ay itibariyle paylaşılacak büyük güncelleme için hazırlık süreci tamamlanmış olacak.

Ekim ayında yapılacak güncellemede Windows Update üzerinden gerekli işlemler yapılacağından dolayı Microsoft mevcut güncelleme aracının sorunsuz bir şekilde hizmet vermesini sağlamak adına ön bir ayarlama yaptı. Yeni yama ile birlikte gelen yeniliklerden birisi de Microsoft Update Health Tools oldu.

 Microsoft Update Health Tools Ne İşe Yarıyor?

Güncelleme ile birlikte bilgisayarlara kurulan mevcut araç, kullanıcıların bilgisayarlarında pek çok farklı düzenlemenin ve iyileştirmenin yapılmasını sağlıyor. Buna göre kullanıcılar mevcut aracı yükledikten sonra aşağıdaki özelliklere sahip olabilecek;

  • Bilgisayarda alan kontrolü yapacak olan araç böylece Windows 11 işletim sistemi için gerekli alanın ayrılmasını sağlayacak ve tükenen depolama alanı için özel bildirimler yayınlayacak.
  • Yeni ayarlar ile birlikte disk alanının yönetilmesi, temizlenmesi ve güncellemeler için uygun hale getirilmesi kolaylaştırılacak.
  • Sistem, mevcut bilgisayardaki tüm dosyaları ve verileri sıkıştırma yöntemi ile küçültebilecek.
  • Güncellemelerin alınmasını önleyen çeşitli kayıt defteri anahtarları temizlenecek ve kayıt defteri yeni güncelleme için sorunsuz hale getirilecek.
  • Güncellemeleri önleyecek ya da güncelleme alma sırasında çeşitli hataların ortaya çıkmasına neden olabilecek tüm ayarlar düzeltilecek ve güncellemelerin minimum hata ile gerçekleştirilmesi sağlanacak.
  • Windows Update için yapılacak kontroller sonrasında veri tabanı sıfırlanacak.
  • Güncellemeyi engelleyecek olan ağ yapılandırmaları kontrol edilecek ve gerekli durumlarda ağ bağlantıları tamamen sıfırlanacak. Bağlantı için en ideal ayarlar test edilecek.




PAYLAŞ