Microsoft, Şifreleri Kaldırıyor! - Haberler - indir.com

Microsoft, Şifreleri Kaldırıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-07 16:50:00
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Donanım

Microsoft, Windows 10 için yayınlayacağı son güncellemeyle şifresiz giriş yapma konusunda yeni bir adım attı. Windows 10 ile birlikte artık parola kalkarak şifre yerine SMS ile doğrulama özelliği gelecek!

Microsoft, yeni güncellemeleri bütün kullanıcılara göndermeden önce Insider programı içerisinde sunuyor ve belirli denemelere tabii tutuyordu. Insider programına gönderilen son güncelleme olan Insider build 18309'da şifresiz Windows 10 girişinin bütün kullanıcılara geleceğini gösteren ibarelere yer verilirken, şu anlık 19H1 kod adıyla anılan güncellemenin Insider haricindeki kullanıcılara Nisan 2019'da paylaşılacağı söylendi.

Windows 7, kullanıcılarına veda ediyorWindows 7, kullanıcılarına veda ediyor

Şifresiz Windows 10 girişi, aslında Insider build 18305 sürümünde bulunuyor ve sadece Windows 10 Home'da kullanılabiliyordu. Insider build 18309 ile bu özelliğin tüm Windows 10 sürümlerine geleceği aktarılan bilgiler arasında bulunuyor.

Insider programında mevcut ve Insider build 19309 sürümünü kullanan bazı kullanıcılar, şifresiz Windows 10 sisteminin nasıl işleyeceğini anlatıyor. Yeni sistemde şifresiz Microsoft hesapları oluşturulabileceği, yeni hesaplarda şifre yerine telefon numaraları girilmesi, Windows 10'a giriş yapılmak istendiği zaman ise Microsoft'un telefona SMS ile kod göndereceği aktarıldı. Telefon kullanmayan veya bu özelliği tercih etmek istemeyen kullanıcılar parola yöntemiyle devam edebilirken Hello aracılığıyla parmak izi ve yüz tanımayla da giriş yapabilecekler.


Windows 10 1809 güncellemesi ile gelen hata nasıl düzeltilir?Windows 10 1809 güncellemesi ile gelen hata nasıl düzeltilir?
Windows 10 İkon Tasarımları DeğişiyorWindows 10 İkon Tasarımları Değişiyor
Şimdi sıra Windows Lite'daŞimdi sıra Windows Lite'da

PAYLAŞ