Microsoft siber güvenlik için önemli bir anlaşma yaptı - Haberler - indir.com

Microsoft siber güvenlik için önemli bir anlaşma yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-13 11:00:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Son dönemlerde siber saldırıların artması ABD merkezli yazılım devi Microsoft’u harekete geçirdi. Microsoft güvenlik şirketi RiskIQ ile anlaştı.

İnternet ortamında siber saldırıların günden güne arttığı bu günlerde Microsoft kritik bir satın alma gerçekleştirdi. Şirket RiskIQ isimli siber güvenlik şirketini çatısı altına aldı. Microsoft’un RiskIQ için ne kadar ödediğine dair resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak Bloomberg’in yayımladığı bir habere göre şirket RiskIQ için 500 milyon dolardan fazla parayı gözden çıkardı.

Microsoft Store tamamen yenilenerek daha kullanışlı hale geliyorMicrosoft Store tamamen yenilenerek daha kullanışlı hale geliyor

Microsoft ve Amazon'un milyar dolarlık savaşında sona gelindi

Microsoft’un bulut güvenliği başkan yardımcısı Eric Doerr, anlaşmayla ilgili şu açıklamayı yaptı; “RiskIQ, desteklemeye, beslemeye ve büyütmeye devam edeceğimiz güçlü bir müşteri tabanı ve güvenlik uzmanları topluluğu oluşturdu. RiskIQ’nun teknolojisi ve ekibi, ortak müşterilerimize en iyi şekilde hizmet vermek için güvenlik portföyümüze güçlü bir katkı sağlayacaktır”.

Microsoft siber saldırılarla mücadele edebilmek için RiskIQ’ya güveniyor

2009 senesinde kurulan RiskIQ, günümüzde önemli şirketlerden biri. RiskIQ müşterileri arasında Facebook, BMW, American Express gibi önemli şirketler mevcut.

Şirket genel olarak Microsoft’un kendi bulut hizmetleri, AWS, şirket içi sunucuları ve tedarik zinciri saldırılarında çok çeşitli siber saldırılara karşı yönetim araçları tehdit istihbaratı sağlamakla görevli.

Ancak Microsoft’un güvenlik şirketini kendi güvenlik tekliflerine nasıl entegre edeceğine dair ayrıntılı bir plan hazırlamadığı aktarılıyor. Ama RiskIQ’nun yazılımını Microsoft 365 Defender, Microsoft Azure Defender ve Microsoft Azure Sentinel‘de kullanmak zorunda kalacak gibi görünüyor.

Microsoft son yıllarda fidye yazılımlarıyla yoğun bir mücadele içinde. Siber saldırıları engellemek için ardı ardına hamleler yapan Microsoft geçtiğimiz ay kullanıcılarının güvenlik saldırılarından daha az etkilenmesini sağlamak adına ReFirm Labs‘ı satın almıştı. Şirketin satın almaları aylarca süren saldırıların sonunda gelmişti. Güvenlik sektörü, SolarWinds saldırılarının etkisinde kalmaya devam ediyor.

 


Microsoft ve Amazon'un milyar dolarlık savaşında sona gelindiMicrosoft ve Amazon'un milyar dolarlık savaşında sona gelindi
Microsoft Edge Safari’yi ZorluyorMicrosoft Edge Safari’yi Zorluyor

PAYLAŞ