Microsoft Scorpio Yeni Tasarım İpuçları - Haberler - indir.com

Microsoft Scorpio Yeni Tasarım İpuçları

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-04-14 16:25:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Geçtiğimiz hafta yaptığımız haber ile Microsoft'un yeni oyun konsolu Xbox Scorpio hakkındaki ilk detaylardan bahsetmiştik. Şimdi ise Xbox Scorpio konsoluna dair yeni kit görsel ve bilgileri ortaya çıktı. Gamasutra sitesinin kaynağına göre, yeni Scorpio konsolu ile hazırlanan kit Xbox'a uyumlu olacak ve buna göre oyun ve uygulama geliştirmeleri sağlanacak. Xbox Scorpio tasarım anlamında, ilk önce Xbox One S modelinin büyük bir versiyonu gibi gözüküyor. Yeni kitin, üst bölümü beyaz bir renkte ve giriş, Blu-ray okuyucusu bölümleri siyah renkli bir tasarım tercih edilmiş durumda.

Xbox Scorpio konsolu tasarım anlamında Xbox One S modelini hatırlatıyor ve geliştirici kiti üzerinde gerçek zamanlı OLED ekran, saat ve beş adet programlanabiliyor tuş yer alacak. Ekran üzerinde kare sayısı gibi çeşitli veriler gösterilecek. Microsoft'un yeni oyun konsolu olan Scorpio'nun geliştirici kitinin ön bölümünde üç adet USB girişi olacak ve bir adette ağ kartı bulunacak. Bu giriş yerleri ve ağ kartı nihai olan versiyonda da bulunacak.

Scorpio'nun geliştirici kiti son kullanıcı ile buluşacak olan versiyondakilere göre daha gelişmiş bileşenlere sahip olacak. Öyle ki grafik işlemcisinde iyileştirme yapan Microsoft, RAM kapasitesini de 12 GB'dan 24 GB'a yükseltiyor ve 1 TB depolamanın yanı sıra 1 TB'da SSD depolama alanı ek ilave ediliyor. Kitin kenar bölümlerinde havalandırmalar ise birçok Scorpio ürününün üst üste konulma imkanını sağlayarak ısınmanında önüne geçiliyor. Yeni oyun konsolunun fiyatı hakkında önümüzdeki haziran ayında gerçekleşecek olan E3 2017 kapsamında belli olacak.





PAYLAŞ