Microsoft “Project xCloud”un iOS testlerine başladı - Haberler - indir.com

Microsoft “Project xCloud”un iOS testlerine başladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-14 22:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Yazılım devi Microsoft’un oyun servisi olan Project xCloud, iOS için testlere başladı. Microsoft’un duyurmuş olduğu bu oyun servisi için belli iOS cihazlarda sınırlı testler yapılmaya başlandı. Android testleri de bir süre önce başlayan platformun, kısa bir süre sonra aktif olması bekleniyor. İnternet hızlarının son dönemlerde hızlanması ile beraber artık daha gelişmiş sistemlerde kullanılma şansı oluyor. Bu noktada her şey bulut sistemlere taşınıyor ve donanım ihtiyaçları en aza indirgenerek, daha verimli bir kullanım sağlanabiliyor. Bunlardan birisi de oyun dünyası için etki sağlıyor. Birçok şirket kendi oyun servisini tanıtmaya devam ediyor. Teknoloji pazarında önde gelen isimlerden olan Microsoft da oyun konsolunun bulunmasının yanı sıra bulut teknoloji pazarında adından söz ettirmek istiyor.

Project xCloud iOS için testlere başladı

Microsoft, Windows Core OS ile Xbox OS'tan vazgeçecekMicrosoft, Windows Core OS ile Xbox OS'tan vazgeçecek

Tahmin edildiği gibi, Project xCloud Sınırlı iOS TestFlight Önizlemesi’ne ÇOK büyük ilgi gördük ve hali hazırda başlangıç limitine ulaştık. İlginize teşekkürler ve geri bildirimlerinizi kaydetmeyi unutmayın!”  Sözleri ile Microsoft sözcüsü Larry Hryb tarafından Twitter’dan paylaşım yapıldı. Duyuruya göre şuan için testleri kabul eden cihazların başlangıç cihazları olduğu belirtiliyor. Test cihazlarının ise zamanla artacağı ifade ediliyor. Başlangıç noktasında testler şuan için ABD, Birleşik Krallık ve Kanada’da yer alan kullanıcılar dahil olabiliyor. Bu kullanıcılar ayrıca, Xbox konsollarının yayın özelliğini kullanamıyorlar. Ancak  Android kullanıcılar konsolla bağlantı kurabiliyorlar.

Test cihazları için ayrıca iOS cihazlardan gerçekleştirilen oyun yayınları konsollardan oyun yayını yapamadığı gibi sadece Halo Master Chief Edition için kullanılabiliyor. Testlere dahil olabilmek için iOS 13 ve üstü kullanan iPhone veya iPad gereksinimi bulunuyor. Diğer yandan Bluetooth bağlantılı bir Xbox One kumandası ve 10 Mbps indirme hızına sahip bir internet bağlantısı gerekiyor.


Microsoft 'Teams'in sertifikasını yenilemeyi unuttuMicrosoft 'Teams'in sertifikasını yenilemeyi unuttu

PAYLAŞ