Microsoft Project xCloud'u 11 ülkede daha kullanıma sunuyor - Haberler - indir.com

Microsoft Project xCloud'u 11 ülkede daha kullanıma sunuyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-08 19:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Microsoft, daha önce söz verdiği üzere Project xCloud adlı bulut tabanlı oyun akış sistemini farklı ülkelere de getirmeye başladı. İlk aşamada 11 Avrupa ülkesinde hizmete sunulacak olan sistem zamanla daha da yaygınlaşacak. Microsoft tarafından geliştirilen bulut tabanlı oyun akış hizmeti Project xCloud, geçtiğimiz Ekim ayı içerisinde sınırlı sayıdaki ülkede hizmete girmiş olup ve bir ön izleme sürümü olarak ABD, İngiltere, Kanada ve Güney Kore’de kullanılmaya başlanmıştı. Çeşitli oyunların bulut teknoloji ile beraber konsollara, PC'lere ve mobil cihazlara aktarılmasını sağlayan servisin Avrupa ülkeleri başta olmak üzere dünyanın farklı bölgelerindeki ülkelere de açılacağını dile getirerek Microsoft, vermiş olduğu bu sözü tuttu. 

Xbox Oyunlarının Tümü Project xCloud Tarafından DestekleniyorXbox Oyunlarının Tümü Project xCloud Tarafından Destekleniyor

Project xCloud platformunun başındaki isim Catherine Gluckstein konuyla ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada içlerinde, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, İrlanda, İtalya, Hollanda, Norveç, İspanya ve İsveç’in bulunduğu 11 Avrupa ülkesinde hizmetin hayata geçirilmeye başladığını söyledi. Mobil cihazlar tarafında şu an sadece Android ekosistemine dahil akıllı cihazlarda çalışan Project xCloud'un söz konusu ülkelerde herkesin kullanımına hemen açılmayacağını belirten açıklamasında Gluckstein, "KOVİD-19 hastalığı sebebiyle internet akış hızında yavaşlamalar olduğunu biliyoruz. Bu yüzden dağıtımı kısıtlı sayıda kullanıcının telefonuna yapıyoruz. Zamanla bu sayı artacak." ifadelerini kullanmış.

Söz konusu bu platform içerisinde Devil May Cry 5, Tekken 7, Gears 5 gibi yapımların bulunduğu 50’den fazla oyunu yer alıyor. Platformda yer alan bu oyunlar, servisin kendi sunucularında bulunduğu için herhangi bir satın alma zorunluluğu da bulunmuyor. İleride hizmetin Xbox Game Pass üyelik servisine de eklenmesi bekleniyor. Project xCloud adlı platform hakkında yakın zaman içerisinde çok daha fazla gelişmenin yaşanacağı ön görülüyor. Oyun dünyasının son derece hareketli olduğu şu günlerde Project xCloud adlı bir platformunda ortaya çıkması ve yakın zaman içerisinde de yayılması oldukça mutlu edici bir durumdur. 


Microsoft “Project xCloud”un iOS testlerine başladıMicrosoft “Project xCloud”un iOS testlerine başladı

PAYLAŞ