Microsoft Outlook'a

Microsoft Outlook'a "Tone Dedection" özelliği geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-01 15:00:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Milyonlarca kişinin tercih ettiği ve daha çok okul il iş dünyasında büyük oranda kullanılan Outlook için Microsoft önemli bir özellik getiriyor. Bu noktada gramer hataları, uygunsuz kalıp kullanımları ile noktalama işaretleri hatalarını gözden geçirerek e-postalarınızı düzenleyebilecek. Daha önce Grammarly gibi uygulamalar ile yapılan bu işlem, “Tone Detection” Outlook’a dahil edilecek. Pandeminin iş ve okul dünyasına büyük oranda etki etmesi ile beraber dijitale taşınmıştı. Yaygın olarak kullanılan e-postalar daha büyük bir önem kazandı. Daha çok üniversite öğrencileri ve eğitim görevlileri arasında kullanımı oldukça artan bu maillerin kullanımı, iş dünyasında da bir hayli artmıştı.

Durum böyle olunca yazı dili gereği yazıların nasıl yazıldığı da normalde olduğundan daha önemli bir hale geldi. Bunun önüne geçmek için ise internette çevrim içi yazım asistanları yer alıyor. Microsoft ise bunlara gerek kalmadan bu özelliği Outlook’a entegre etmeye hazırlanıyor.

Yahoo Mail, Gmail ve Outlook’a nasıl bağlanır?Yahoo Mail, Gmail ve Outlook’a nasıl bağlanır?

Microsoft’tan önemli yeni özellik

Tone Detection adlı bu yeni özellik, Grammarly gibi uygulamalarla aynı hizmeti verecek. Bu kapsamda söylemeye çalıştığınız şeyi söylemenin daha kolay bir yolu var ise bunu önerecek ve noktalama hatalarınızı gösterecek. Yazınızda yanlış anlaşılabilecek göndermeler var ise yanlış anlaşılmadan kaçınarak nasıl ifade edebileceğiniz noktasında öneride bulunacak. Bu özellik henüz geliştirilme aşamasında olurken, 2021’in eylül ayında kullanıma sunulması bekleniyor. Özellik, varsayılan olarak kapalı şekilde gelecek ve etkinleştirmek istediğiniz zaman Microsoft Editör ayarlarına girip aktif hale getirebileceksiniz. Son olarak bu özelliğin Outlook’un web sürümüne geleceği de biliniyor. Mobil uygulama tarafında henüz bir bilgi olmadığını belirtelim.

Yapay zeka bu özellik ile nasıl öneriler yapacak ve e-postalarda nasıl katkılar sağlayacak henüz bilinmiyor. Bakalım bu yenilik kullanıcıların ne derece yararına olacak göreceğiz.


Outlook ya da Microsoft hesabı nasıl kurtarılır?Outlook ya da Microsoft hesabı nasıl kurtarılır?
Microsoft Outlook İOS uygulamasına yenilikler geldiMicrosoft Outlook İOS uygulamasına yenilikler geldi

PAYLAŞ