Microsoft Outlook İOS uygulamasına yenilikler geldi - Haberler - indir.com

Microsoft Outlook İOS uygulamasına yenilikler geldi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-10 12:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Microsoft tarafından yapılan yeni tanıtımda, Microsoft Outlook için iOS sürümüne yeni özelliklerin eklendiği belirtildi.

Microsoft e mail uygulaması olarak yıllardan beri geliştirdiği Outlook'ta ses desteği sunmayı başladı. Mevcut özellik iOS işletim sistemi için güncelleme ile sunulmaya başlanırken, yeni özelliğin kullanımına dair özel tanıtımlar yapıldı.

Outlook ya da Microsoft hesabı nasıl kurtarılır?Outlook ya da Microsoft hesabı nasıl kurtarılır?

Cortana destekli ses özelliği ilk olacak

Microsoft tarafından geliştirilen Cortana destekli ses özelliklerini ilk defa Outlook’ta kullanacak olan şirket, iOS’un ardından Android için de aynı şekilde güncelleme gerçekleştirecek. Yapılan resmi açıklamalara göre uygulamadaki mevcut özelliği kullanmak isteyen kullanıcıların güncellemeyi aldıktan sonra uygulamadaki + ikonuna dokunması yeterli olacak. Bu ikona dokunduktan sonra kullanıcılar merak ettikleri soruları yöneltebilecek ve e-posta uygulaması dahilindeki özellikler hakkında kapsamlı bir şekilde destek alabilecek.

 

Üstelik ses desteğinin yeteneği sadece bunlarla sınırlı değil. Yeni bir e posta yazarken kullanıcılar e posta yazılarını da Cortana ses desteği ile yazabilecek. Dosya ekleme gibi pek çok farklı işlemde yine özellik tarafından desteklenecek.

Dikte özelliğinin kapsamı genişliyor

Microsoft tarafından geliştirilen dikte özellik, masaüstünde çok uzun yıllardan beri kullanılıyordu. Outlook ve Word gibi uygulamalarda tercih edilebilen dikte özelliği, kullanıcıların klavye ihtiyacı olmadan yazılar yazmasını, ses desteği ile mümkün hale getiriyordu. Mevcut özellikleri mobil uygulamalara da getirmek için çalışmalara başlayan Microsoft, bu doğrultuda ilk adımını Outlook ile attı. Özel bir yapay zeka asistanı olarak tanıtılan Cortana, sadece yazma ve yeni mail oluşturma konusunda değil gelen maillerin okunmasını da sağlıyor. Böylece kullanıcılar farklı işler ile meşgul olurken gelen e postalarını okuyabilmesi, sesli yanıt sistemi ile bu e postalara yanıt verebilmesi Cortana ile oldukça kolay hale geliyor.

Microsft'tan yeni bir tanıtım Scheduler Microsoft 365 için geldi

Tanıtımda Cortana ses desteğinin yanı sıra Scheduler Microsoft 365 adı verilen servis için de tanıtım yapıldı. Mevcut özelliğin temel amacı, Microsoft 365 kullanan yöneticilere daha fazla yardım sağlanması. Yapılacak toplantıların direkt takvime yerleştirilmesini amaçlayan servis, çeşitli seçenekler ile daha kolay bir şekilde planlama yapılmasına imkan tanıyacak.



PAYLAŞ