Microsoft OneNote Birleşiyor - Haberler - indir.com

Microsoft OneNote Birleşiyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-09 17:00:12
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Microsoft, farklı versiyonlar ile piyasaya sunduğu OneNote uygulamasını tek bir masaüstü uygulamasında bir araya getirmeyi hedefliyor.

Başta not alma olmak üzere pek çok farklı işlemin yapılmasını sağlayan One Note uygulaması, Microsoft’un son dönemlerdeki en çok tercih edilen uygulamalardan birisi. Ancak Microsoft OneNote ve OneNote Windows 10 isimleriyle farklı bir şekilde sistemlerde yer alan uygulamalar, kullanımda kullanıcılar için ikilem yaratarak karışıklıklara yol açabiliyor. Bu karışıklığın ortadan kaldırılması adına adım atan Microsoft ise geleneksel masaüstü uygulamasını tek bir versiyon olarak sunarak kullanıcılara kolaylık sağlayacak.

05 Ağustos 2021 tarihinde Microsoft’un resmi blog sayfası üzerinden yapılan açıklamalar ile birlikte duyurulan gelişmeye göre uygulamaya yeni bir görsel tasarım da eklenecek. Microsoft kalem ve mürekkep geliştirmeleri, müşteri tercihlerine göre esneyebilen yeni bir gezinme arayüz düzeni ile birlikte kullanıma sunulacak OneNote, daha kullanıcı dostu yapısıyla verimliliği arttıracak. 

OneNote Windows 10 Kullanımdan Kalkıyor

Mevcut değişiklikler ile birlikte Microsoft, OneNote Windows 10 uygulamasını kullanımdan kaldıracak ve bu uygulamada yer verilen özellikleri ana uygulamaya ekleyecek. Ancak açıklamalarda net ifadeler kullanmayan Microsoft, hangi özelliklerin uygulamaya ekleneceği konusunda soru işaretlerine neden oldu. Buna rağmen OneNote uygulamasını kullanan kullanıcılar için mevcut gelişme oldukça dikkat çekici ve önemli.

Değişimin diğer parçası olarak OneNote Windows 10 uygulamasını kullanan kullanıcılar 2022 yılının ikinci yarısına kadar uygulamayı kullanmaya devam edecek. Ancak belirtilen tarih itibariyle yeni uygulamalara geçiş yapılması zorunlu tutulacak. 2025 tarihi itibariyle de OneNote Windows 10 uygulaması için destek sağlanmayacak.  Microsoft uygulaması için yapılacak mevcut değişikliklerin iOS, Android, macOS ve web uygulamalarında herhangi bir değişiklik yaratmayacağı belirtildi. 

Microsoft tarafından yapılan resmi açıklamaya göre yeni güncellemeler ile birlikte uygulamanın son görünümü şöyle olacak;

 

Uygulama için kısıtlı veriler sunan yenilikler ise Microsoft’un açıklamalarına göre şöyle olacak;

  • OneNote uygulaması, şu anda Windows 10 için OneNote'a özgü yeni özelliklere ve mevcut temel özelliklere sahip olacak.
  • Windows 10 için OneNote kullanıcıları, OneNote uygulamasını güncellemek için uygulama içi davetiye alacak. Davetlerin 2022'nin ikinci yarısında başlamasını bekliyoruz. Gelecekte, BT uzmanlarına yönelik, kullanıcıları OneNote uygulamasına güncelleme zamanlaması ve deneyimi üzerindeki mevcut denetimleri ayrıntılı bir şekilde paylaşacak yeni bir açıklama daha yapacağız.




PAYLAŞ