Microsoft OneDrive’a iOS Live Photo desteği gelecek - Haberler - indir.com

Microsoft OneDrive’a iOS Live Photo desteği gelecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-04 16:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Yazılım devi olarak nitelendirilen Microsoft, dünyanın en popüler bulut sürücü servislerinden bir tanesi olan OneDrive’da Live Photo desteği üzerinde çalışmalar yürütüldüğünü duyurdu. Şu an itibariyle sürücüye yüklediğiniz bir Live Photo, normal bir fotoğraf olarak kaydediliyor.Akıllı cep telefonu dünyasının en popüler şirketlerinden bir tanesi konumunda bulunan Apple, kullanıcılar arasında bu popülerliğini, birçok artısının yanında kullanıcılarına sunmuş olduğu yeni ve kullanışlı özellikler sayesinde kazanmıştı. Şirket, cihazları ile beraber sunduğu güvenlik, stabilizasyon ve uzun süreli yazılım desteğiyle rakiplerine göre ön plana çıkmayı başarmıştı. Apple şirketi, öne çıkan kriterlerin yanı sıra sunmuş olduğu diğer kullanışlı ve heyecanlandıran özellikleriyle kullanıcıların dikkatini çekmeyi başarmıştı. Şirket tarafından kullanıcılara sunduğu bu özelliklerden bir tanesi de Live Photo özelliğiydi. 

Microsoft OneDrive’a Live Photo özelliği geliyor

Apple, 2015 yılında iOS cihazları için Live Photo özelliğini hakkında kullanıcılarına bilgi vermişti. iOS işletim sistemli akıllı cihazınız bu özellik sayesinde fotoğrafı çektiniz anın 1,5 saniye öncesini ve sonrasını kaydediyordu. Çekilmiş olan görüntü, hala bir fotoğraf olsa da içerisinde hareket ve ses de yer alıyordu. Günümüzde birçok kişi gerek telefonunun depolama alanında yer almak gerekse dosyalarını ve fotoğraflarını yedeklemek için çeşitli bulut sürücü hizmetlerinden faydalanıyor. En büyük bulut sürücü servislerinden bir tanesi olan Microsoft'un OneDrive'ı. 

Microsoft OneDrive'ın Kullanıcı Arayüzü Değişiyor!Microsoft OneDrive'ın Kullanıcı Arayüzü Değişiyor!

Microsoft OneDrive, dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor ve bunlar arasında iOS kullanıcıları da bulunuyor. Dünyanın en popüler bulut sürücülerinden bir tanesi olan OneDrive’a iOS cihazınız üzerinden bir Live Photo yüklediğinizde, ses ve hareket kısımlarını kaybediyordunuz ve bu, sadece bir fotoğraf olarak depolanıyordu. iOS kullanıcıları da uzun süredir OneDrive’a Live Photo desteğinin gelmesini istiyordu. Microsoft da en sonunda bu isteklere cevap verdi ve OneDrive ekibinin iOS cihazlar için Live Photo desteği üzerinde çalıştığını ve bunu yaz dönemine yetiştirmeyi planladıklarını duyurdu.


Microsoft OneDrive for Business'a dosya geçmişi özelliği geliyorMicrosoft OneDrive for Business'a dosya geçmişi özelliği geliyor

PAYLAŞ