Microsoft Office yeni abonelik sistemi için kolları sıvadı - Haberler - indir.com

Microsoft Office yeni abonelik sistemi için kolları sıvadı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-25 12:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Yazılım devi Microsoft, yeni bir abonelik sistemini paylaştı. Yapılan yeni bu paylaşıma göre Microsoft, 2021 yılında klasik aboneliğin yanı sıra “Office paketi” üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. İfade edilenlere göre bu yeni abonelik paketi gelecek yılın ikinci yarısı ile beraber hem Windows hem de Mac kullanıcıları için satışa çıkartılacak. Microsoft yaptığı duyuru yazısı ile Microsoft Ignite 2020 sürümü adlı duyuru yazısında merak edilenleri açıkladı. Exchange Server, SharePoint Server, Skype for Business Server ve Project Server’in sonraki sürümlerinin 2021’in ikinci yarısında kullanıma sunulacağını ve sadece bir abonelik lisansının satın alınması ile beraber kullanılabileceği belirtiliyor. Abonelik, desteğe, ürün güncellemelerine ve saat dilimi ile güvenlik yamalarına erişim hakkı da verecek.

Microsoft, yeni abonelik sistemini duyurdu

Microsoft Office 365 kullanıcıları hacker saldırılarına uğruyorMicrosoft Office 365 kullanıcıları hacker saldırılarına uğruyor

Bu yeni sisteme baktığımız zaman Office’in yeni sürümde tek seferlik ödeme sistemi ile önümüzdeki yıl geleceğini belirtiyor. Şirketin neden böyle bir uygulamaya ihtiyaç duyulduğu ise merak ediliyor. Öyle ki Office uygulamalarını edinmek için zaten uzun bir zamandır Microsoft 365 kullanılıyordu. Bir yoğunluk olmasına sebep olan abonelik, aylık bir ödeme ile kullanıcıların Word, Excel, PowerPoint, Outlook ve diğer uygulamalara erişmesini sağlayacak.

Bu söz konusu hizmetler için tek sefer bir ödeme yapmak istiyorsanız, bunun da yolu bulunuyor. Ancak bazı güncelleme sorunları ve abonelik sistemleri arasında sorunlar çıkması gibi belli başlı sorunlarda yaşanıyordu. Marka bunların önüne geçmek istiyor ve gelecek yıl bu yeni abonelik sistemine geçiş yapacak.


Microsoft Office'nin yeni tasarımı ortaya çıktıMicrosoft Office'nin yeni tasarımı ortaya çıktı
Office'ın ezeli rakibi LibreOffice yeni güncelleme aldıOffice'ın ezeli rakibi LibreOffice yeni güncelleme aldı

PAYLAŞ