Microsoft Office Web'in ismi Office Online Oluyor - Haberler - indir.com

Microsoft Office Web'in ismi Office Online Oluyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Teknoloji

Hafta içerisinde bulut depolama servisi SkyDrive'ın ismini değiştiren Microsoft, şimdi de online ofis uygulamaları hizmeti verdiği Office Web'in ismini değiştireceğini duyurdu.

Hali hazırda kullanılan 'Office Web Apps' ismini önümüzdeki günlerde 'Office Online' olarak değiştirecek olan Microsoft, servisinin yenilenmiş hali ile yapılan tüm değişiklikleri office.com üzerinden görülebileceğini belirtti. Yapılacak olan isim değişikliğinin SkyDrive'da olduğu gibi bir patent davası sonucundan mı kaynaklandığı yoksa tamamen Microsoft'un tercihi mi olduğu henüz bilinmiyor.

Microsoft Office Online

İsim değişikliğinin özellikle Word, Excel, PowerPoint ve OneNote'ın çevrimiçi sürümleri için geliştirileceği yönünde duyumların da dolaştığı kaynaklarda Microsoft'un 'Excel Web App' veya 'Word Web App' isimlerini kullanmak yerine 'ExcelOnline' ya da 'WordOnline' isimlerini tercih etmesinden dolayı bu değişikliğe gideceği de aldığımız bilgiler arasında bulunuyor.

Ayrıca kullanıcılar bu uygulamalara eski adı SkyDrive olan yeni OneDrive isimli depolama servisi üzerinden de erişilebileceği gibi yenileme sonrası office.com sitesinde bulunan çeşitli web uygulamalarına da daha kolay ulaşabilecekler.





PAYLAŞ