Microsoft Office ürünleri Windows 11 ile yenileniyor - Haberler - indir.com

Microsoft Office ürünleri Windows 11 ile yenileniyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-30 14:00:03
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Windows 11 ilk derleme sürümü ile birlikte Microsoft Office ürünlerinin yeni tasarımları ve özellikleri de açığa çıktı.

Windows 11 işletim sistemi ile birlikte sistemde yer alan tüm özellikler ve uygulamalar, yeni tasarıma göre yeniden dizayn ediliyor. Geçtiğimiz gün yaşanan önemli gelişmede Windows 11 ilk derlemesi resmi olarak sunulmuştu. Yapılan incelemelerde Microsoft Office için de özel planları bulunduğu görülen şirket, office uygulamasında sade ve özel bir tasarımı kullanıcılara sunacak.

Windows 11 sistem gereksinimleri güncellendiWindows 11 sistem gereksinimleri güncellendi

Yeni  Office Insider test kullanıcılarına sunuldu

Windows 11 işletim sistemi ile yenilenen yeni office, Insider test kullanıcılarına sunuldu. Microsoft tarafından yapılan açıklamalarda, Windows 11 işletim sistemi için insider kaydının gerekli olduğu belirtilirken Microsoft Office bu kayıttan tamamen bağımsız tutuldu. Bu bakımdan Microsoft Office uygulamalarını işletim sisteminde denemek isteyen kullanıcıların öncelikle  Microsoft Office insider başvurusu yapması gerekiyor.

Başvuru işlemleri olumlu bir şekilde sonuçlandığında ise Windows 11 deneme sürümünde Microsoft Office paketinin de kullanılması ve test edilmesi mümkün hale geliyor. 

Yeni Microsoft Office özellikleri neler?

Yenilenen Microsoft Office için ilk dikkat çeken detay uygulamaların 64-bit eklentilerin kullanılması adına 64 bit Arm sürümüne sahip olması. Bu bakımdan yeni office uygulamaları ile birlikte artık kullanıcılar 64-bit eklentileri de sorunsuz bir şekilde kullanabilecek. Tasarımda ise Windows 11’de yaratılan hareketlilik ile benzer bir şekilde renkli tasarımlar office için sade bir şekilde yorumlanmış durumda. 

Microsoft tarafından uygulamaya eklenen yeni özellik şöyle duyuruldu;

Microsoft yeni işletim sisteminde son yılların en popüler özelliklerinden olan koyu mod ve açık mod desteğini de kullanıma sunmuştu. Mevcut durum Microsoft Office uygulamalarında da kendine yer buluyor. İşletim sisteminde varsayılan olarak ayarlanan mod, otomatik bir şekilde Microsoft Office uygulamalarında da kullanılabiliyor. Ancak kullanıcılar uygulamaları işletim sisteminden bağımsız bir şekilde de ayarlayarak Microsoft Office'in farklı bir görünümde kullanılmasını sağlayabiliyor.  Windows 11 işletim sistemini ve yeni Microsoft Office uygulamalarını denemek isteyen kullanıcıların geçiş yapmadan önce bilgisayarlarındaki 32-bit uygulamaları tamamen silmesi gerekiyor Aksi halde çeşitli sorunlar yaşayan kullanıcılar, geçişi kolay bir şekilde yapamıyor. 



PAYLAŞ