Microsoft, Nokia'yı satın mı alıyor? - Haberler - indir.com

Microsoft, Nokia'yı satın mı alıyor?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-06 17:00:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

CCS Insight yapmış olduğu araştırmalar sonucunda 2021 yılının telekomünikasyon sektörünün tahminlerini açıkladı. Konuyla ilgili yapılan bu açıklamada, Microsoft'un Nokia şirketini satın alacağı ifade edildi. Ancak dev şirket Microsoft, 2013 yılında olduğu gibi Nokia'nın telefon işi ilgilenmiyor. Microsoft'u heyecanlandıran durum, Nokia'nın telekomünikasyon çözümleri. Mobil analiz konusunda çalışmalar yapan şirket CCS Insight, 2021 yılı için oldukça dikkat çekici bir tahmin raporu yayınladı. Söz konusu bu yayınlanan rapor, ABD merkezli bir teknoloji devi Micosoft'un Nokia'yı satın alabileceği yönünde. Her ne kadar Intel şirketinin adı geçiyor olsa da Microsoft'u daha olabilir göre CCS Insight, bu satın almanın Microsoft'u bambaşka bir noktaya getireceğini söylüyor. 

Konunun derinliklerine bakacak olursak Microsoft, Nokia şirketini geçtiğimiz yıllarda zaten satın aldı. 2013 yılında gerçekleşen bu satış, Windows Phone modellerinin sektöre alternatif olması girişimi içindi. Hatta öyle ki, Nokia şirketini satın alabilmek için 7 milyar dolar gibi ciddi ödeme de yaptı. Fakat o yıllarda beklenen olmadı ve Microsoft, Nokia'yı satın almakla büyük bir hayal kırıklığına uğradı. 2015 yılında Nokia'yı bırakan Microsoft, binlerce çalışanın da işsiz kalmasına neden oldu. Şimdi çok daha farklı bir durumla karşı karşıyayız. 

Hangi Nokia telefonlar duyurulacak?Hangi Nokia telefonlar duyurulacak?

Microsoft, Nokia'nın telekomünikasyon işine göz dikti

CCS Insight tarafından hazırlanan bu rapora göre Microsoft, akıllı cep telefonu işi ile ilgilenmiyor. Geçmiş deneyimlere bakıldığında zaten beklenen durumda bu yönde. Haliyle Microsoft gibi bir teknoloji devinin ikinci kez aynı hatayı yapması düşünülen bir durum değildir. Bilindiği üzere Nokia, akıllı cep telefonların yanı sıra telekomünikasyon çözümleri üzerinde de çalışıyor. Bu durumda Microsoft'un iştahını kabartıyor. Aynı zamanda Intel'de Nokia'yı satın alma konusunda istekli ama Microsoft karşısında pek de şansı yok gibi gözüküyor.  

Akıllı cep telefonu sektöründe adeta yıllar önce silinen Nokia, geçtiğimiz haftalarda dikkate değer bir anlaşmaya imza attı. Bu anlaşma ile beraber şirket, İngiltere'nin en büyük telekomünikasyon şirketi olan BT'nin ana tedarikçisi oldu. Nokia'nın yapmış olduğu bu hamle, şirket için bambaşka bir dönemin başladığını gösteriyor. İşte Microsoft, son noktasına kadar bu sürecin içinde olmak istiyor. Raporla ilgili açıklama yapan CCS Insight yöneticilerinden Kester Mann, Nokia'nın şirket tarafından satın alınması için hiçbir engel olmadığını dile getirdi. Microsoft'unsa telekomünikasyon sektörü üzerinde ilgisi olduğunun zaten bilindiğini ifade eden Mann, ABD yönetiminin Huawei'ye yaptığı baskılar nedeniyle sektörde açığın kapatılması gerektiğini, Nokia'nın bunu Microsoft'la birlikte yapabileceğini söylüyor.

Mann, Microsoft'un bu hamleyle birlikte eski ortağı olan Intel'i karşısına alabileceğinin de altını çiziyor. Microsoft ile Intel'in geçtiğimiz yıllarda yaptığı çalışmaların aşikar olduğunun altını çizen Mann, Intel'in de telekomünikasyon konusunda önemli çalışmalar yürüttüğünü, önümüzdeki yıllarda eski dostların rakip haline gelebileceğini vurguluyor. 2021 yılının telekomünikasyon sektörünün çok şeye gebe olduğunu şimdiden söylemek gerek. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde durumun netlik kazanması bekleniyor. 


Tanıtımı yapılan Nokia 2.4 ve Nokia 3.4 özellikleri ve fiyatıTanıtımı yapılan Nokia 2.4 ve Nokia 3.4 özellikleri ve fiyatı
Microsoft: Yeni nesil Xbox oyun konsolu görmeye devam edeceğiz!Microsoft: Yeni nesil Xbox oyun konsolu görmeye devam edeceğiz!
Microsoft:E-posta kimlik avcılığının artışaMicrosoft:E-posta kimlik avcılığının artışa

PAYLAŞ