Microsoft Necurs’a karşı mücadeleye devam ediyor - Haberler - indir.com

Microsoft Necurs’a karşı mücadeleye devam ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-13 09:32:00
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Uzun bir süredir bilgisayar kullanıcılarının kabusu olan Necurs Botnet’in dünya çapında milyonlarca bilgisayar kullanıcını etkileyen siber suçları nihayet engellenebilecek gibi duruyor. Konuyla ilgili bir adım adan Microsoft detaylı bir proje başlattı.

Bilgasayarlara virüs bulaştıran çete kullanıcıların kişisel verilerine erişim sağlayabiliyordu. Virüs bilgisayara bir kez sızdıktan sonra Necurs Botnet bilgisayarlar üzerinde uzaktan kontrol sağlayabiliyor ve bu bilgisayarları genelde suç işlemek için kullanıyorlardı. Rusya üzerinden gönderildiği tahmin edilen Necurs Botnet’i durdurmak için Microsoft harekete geçti.

Akıllı telefonlar için Microsoft Defender hamlesiAkıllı telefonlar için Microsoft Defender hamlesi

Microsoft Necurs Botnet’i yok etmek istiyor!

Microsoft bu konuda kendisine destek veren 35 partnerle birlikte dünya çapında siber suç çetesi Necurs Botnet’u durdurmak için önemli bir adım attı. Tahmini olarak dünyada 9 milyon bilgisayara bulaşan Necurs Botnet’in kötü yazılımının domain oluşturmak için kullanıldığı ortaya çıktı. 25 ay içerisinde yapılabilecek 6 milyon alan adı belirlendi ve kullanıcılar bu alan isimlerine karşı uyarıldı. Microsoft bu sayede alan adlarını engellemeyi Necurs Botnet’in gelecekte gerçekleştirebileceği olası saldırılarının önüne geçmeyi hedefliyor. Uzun bir süredir Necurs Botnet’le savaş veren Microsoft’un bu düzenlemeleri 8 yıllık takip süreciyle yaptığı aktarılıyor.

Microsoft 2020’nin siber güvenlik trendlerini açıkladı

Bu siber suç örgütünün oluşturduğu altyapıyı yeniden kullanmasını engellemeyi planlayan Microsoft’un harekete geçmek için gerekli izinleri aldığı öğrenildi. Necurs Botnet’le yıllardır mücadele eden teknoloji devinin bilgisayar kullanıcılarını rahata erdirecek çözümü sunup sunamayacağını ilerleyen zamanlarda göreceğiz.


Kişisel verilerinizi Microsoft'tan saklamanıza yarayacak 9 Windows 10 ayarıKişisel verilerinizi Microsoft'tan saklamanıza yarayacak 9 Windows 10 ayarı
Çift ekranlı Microsoft Surface Duo beklenenden erken piyasaya sürülebilir!Çift ekranlı Microsoft Surface Duo beklenenden erken piyasaya sürülebilir!

PAYLAŞ