Microsoft, MS-DOS'un Kaynak Kodlarını Yayınladı - Haberler - indir.com

Microsoft, MS-DOS'un Kaynak Kodlarını Yayınladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

1980'li yıllarda Seattle Computer Products şirketinde çalışan 24 yaşındaki Tim Paterson adındaki bir yazılımcı tarafından ortaya çıkarılarak, Microsoft tarafından 75 bin dolar'a satın alınan MS-DOS işletim sisteminin kaynak kodları yayınlandı.

30 yıllık dönemde Microsoft'un en popüler yazılımları arasında yer almayı başarmış olan MS-DOS, Microsoft tarihinde de son derece önemli bir yere sahip oldu. 30 yılı aşkın bir sürenin ardından Microsoft tarafından ilk defa Computer History Museum işbirliğiyle yayınlanan MS-DOS 2.0'ın kaynak kodlarıyla ilgili Microsoft, yayınladığı bir blog yazısında da MS-DOS'un tarihçesine yer vererek kullanıcıları bilgilendiriyor.

MS-DOS Source Code

Blog yazısında 1980 yılında IBM'in kendilerinden bir işletim sistemi yazmalarını istedikleri ve Seattle Computer Products'dan lisanslı bir şekilde alınan işletim sisteminin dünya tarihinde pek çok değişime yol açtığı anlatılıyor.

indir.com ziyaretçilerimiz arasında MS-DOS'lu dönemleri bilmeyen pek çok kullanıcı elbetteki çıkacak ve hatta MS-DOS'u çalıştıracak bilgisayarda bulunmayacaktır. Ancak o zamanlardan kalma 8086 işlemciye sahip bir bilgisayarınız var ise MS-DOS 2.0 kaynak kodlarını aşağıdaki bağlantı ile indirebilir ve bu tarihi değiştiren işletim sistemini deneyebilirsiniz.





PAYLAŞ