Microsoft, Minecraft'ın Mimarını Kutlamalara Çağırmadı - Haberler - indir.com

Microsoft, Minecraft'ın Mimarını Kutlamalara Çağırmadı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-30 17:02:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Oyun

Microsoft, Minecraft için 10.yıl kutlaması düzenlerken, kurucusu Markus Persson'ı kutlamaya dahil etmeyerek, şirketle Persson arasına net bir mesafe koydu.

Markus Persson tarafından geliştirilmeye başlanan oyun,10. senesini dolduruyor. Çıktığı dönemden bugüne yoğun bir ilgi gören Minecarft  küplerle farklı tasarımlar yapmanızı sağlayan 3 boyutlu bir oyundur. Microsoft'tan geçtiğimiz gün Minecraft  severler için güzel bir haber geldi. 10.senesini dolduran Minecraft için kutlama etkinliği düzenleyeceğini açıklayan Microsoft'un  bu kutlamaya Markus Persson'ı davet etmemesi dikkatlerden kaçmadı.

Minecraft, Windows Phone'a Geldi!Minecraft, Windows Phone'a Geldi!

Microsoft Persson'ı Oyunun İmajına Zararlı Buluyor

Şirket "Notch" rumuzu ile tanınan Markus Persson'ı, fikir ve yorumlarından dolayı bu kutlamaya dahil etmediğinin altınız çizdi. Şirket açıklamasında Markus Persson'nın fikirlerinin ne Microsoft'un düşüncelerini ne de Mojang’ın düşüncelerini yansıtmadığını ve kendisinin Minecraft'ın temsilcisi olmadığını dile getirdi.
 Microsoft uzun zamandır Minecraft'ın evrensel bir oyun olması için büyük çaba sar ediyor. Aile dostu olarak görülen oyun, çocukların oynaması için son derece uygunken, yetişkinlerden de oldukça talep görüyor.  Markus Persson'nın ise düşünceleri ve söyledikleriyle oyunun bu imajına zarar vereceği düşünülüyor. 

Minecraft Oynayarak Kod Yazmayı Öğrenin!

Çok fazla , cinsiyetti ve transfobik yorumlarda bulunan Markus Persson aynı zamanda da konuşma üslubunun da pek düzgün olmayışından dolayı oldukça eleştiriliyor. Özensiz ve hakaret içerikli konuşmaları olan Perrson'ı ile Microsoft bu zamana kadar hiçbir zaman yakınlaşmamış ama oyun ile ilgili gelişmelerden de çok fazla dışlamamıştı. 

Microsoft Temsil Politikasını Koruyor

Persson, 2014 senesinde Minecraft'ın temsilcisi ve geliştiricisi olan Mojang şirketini Microsoft'un satın almasıyla, şirketle ve Minecarft ile olan bağını koparmıştı. Oyunun gelişim süresine bu evreden sonra bir katkı sağlamayan Persson bu davranışı birçok tartışmayı da beraberinde getirmişti. Ardından Persson'a yönelik referanslar Minecraft'tan da çıkarılmıştı.

Minecraft geliştiricisinin adı oyundan silindi

Tüm bunlar düşünüldüğünde, Persson ile arasına mesafe koyan şirket için bu kararı almak pek de zor olmamış gibi duruyor. Şirket son dönemlerde çeşitlilik ve temsil politikasına ne kadar önem verdiğinin altını çizmek için elinden geleni yapıyor ve bünyesinde çalıştırdığı diğer personellerden de aynı tutumu bekliyor.
Microsoft'un, Minecraft'ın yaratıcısına olan bu tavrı aynı zamanda şirket içinde kendine gelen eleştirilere ve tartışmalara da bir yanıt vermiş oluyor.


İlgili uygulamalar
Minecraft: Pocket Edition'ı 30 Milyon Kişi Satın Aldı!Minecraft: Pocket Edition'ı 30 Milyon Kişi Satın Aldı!
Minecraft Filminin Vizyon Tarihi Belli Oldu!Minecraft Filminin Vizyon Tarihi Belli Oldu!

PAYLAŞ