Microsoft, Malezya ile anlaştı! Veri merkezlerine büyük yatırım - Haberler - indir.com

Microsoft, Malezya ile anlaştı! Veri merkezlerine büyük yatırım

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-20 11:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

ABD merkezli yazılım devi Microsoft, Malezya’da veri merkezleri kurmak için ülkeye 1 milyar dolar yatırım yapabilmek adına Malezya hükümetiyle anlaşma sağladı.

Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden olan Microsoft teknoloji pazarındaki faaliyetlerini arttırmak için harekete geçti. Farklı ülkelere yatırım yapmak isteyen şirket bu konuda önemli bir adım attı. Malezya’da yatırım yapmak istediği öğrenilen şirketin geçtiğimiz gün bu konuda ülke hükümetiyle bir anlaşma yaptığı ortaya çıktı.

Microsoft Siri'yi geliştiren şirketi satın alabilirMicrosoft Siri'yi geliştiren şirketi satın alabilir

Malezya'nın idari başkenti olan Putrajaya'da düzenlenen ve Başbakan Muhyiddin Yasin ile Microsoft Malezya Direktörü K Raman'ın katıldığı aktarılan bir törende şirketle, Malezyalı firmalarla arasında 4 mutabakat anlaşması imzalandığı öğrenildi.

Microsoft Malezya'ya önemli bir yatırım yaptı

Törende konuyla ilgili açıklamalar yapan Başbakan Muhyiddin, anlaşmalarla Microsoft'un Malezya'da ilk veri merkezi bölgesini kurarak çeşitli ülkelerden dijital verileri Malezya üzerinden yöneteceğini dile getirdi.

Microsoft Office Android'i Artık Tüm Özellikleriyle Kullanabileceksiniz!

Şirketin 1 milyar dolarlık yatırımı karşılığında yatırımla kurulacak olan veri merkezlerinin Malezya ekonomisi için çığır açıcı nitelikte olduğunu belirten Muhyiddin, "5 yılda bu veri merkezleri sayesinde 19 bin kişiye istihdam sağlamayı planlıyoruz." dedi.

 Ayrıca açıklamasında Malezya'nın dijitalleşme yatırımları alanında önemli yol kat ettiğinin de altını çizen Muhyiddin 2023'e kadar yaklaşık 1 milyon gence dijital alanda yetenek kazandırılacağını söyledi. Bu açıklamadan yola çıkarak ABD merkezli teknoloji devinin yapmış olduğu bu yatırımın hem Malezya teknolojisi için, hem de şirket için önemli bir anlaşma olduğunu söylemek yanlış olmaz.

 


Microsoft yeni kulaklık, hoparlör ve daha fazlasını tanıttıMicrosoft yeni kulaklık, hoparlör ve daha fazlasını tanıttı
Microsoft Edge'e yeni sürümde performans modu geliyorMicrosoft Edge'e yeni sürümde performans modu geliyor

PAYLAŞ