Microsoft Klavye ve Mouse'u Tarihe Gömüyor - Haberler - indir.com

Microsoft Klavye ve Mouse'u Tarihe Gömüyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-07-13 10:48:06
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Donanım


Microsoft, bilgisayar tabanlı olan ara yüzü teknolojisinin fare ve klavyenin ötesine taşımanın planlarını yapmaktadır. Microsoft'un yeni sistemi kullanılarak el takibi aracılığıyla çalışan bilgisayarlar hedeflenmektedir.

Microsoft gelecek zamanın bilgisayarlarını oluşturabilmek için hala çalışmalarına son hız devam etmektedir. Microsoft şirketi mevcut olan dokunmatik teknolojini cihazlarla sınırlı kalmaması için, teknoloji kullanıcılarının ekrana uzak mesafeden müdahale edebilmelerine yönelik odak merkezi meydana getiriyor. Kullanıcılar Microsoft'un yeni sistemi aracılığıyla herhangi bir donanıma ihtiyaç duymadan bilgisayar ekranı içerisindeki cisimlerin şekillerini oynatacak ve yazı yazma tercihlerini istedikleri gibi yönetebilecekler.

Microsoft Geleceğin Bilgisayarlarını Geliştirmeye Çalışıyor
Bilindiği üzere Microsoft geleceğin bilgisayarlarını geliştirme üzerine çalışıyor. Microsoft Research bölümü çalışanları, sanal ortamlar ile bütünleşmek için detaylı el hareketlerini tanıma sistemi yazılımı üzerinde fikirler üreterek durumu daha iyiye nasıl taşıyacaklarını düşünüyorlar.

Microsoft sistem için karışık el hareketlerini bile algılamak için güç miktarını azaltmayı planlıyor. Aynı zamanda el izleme doğruluğunu da uygulamaya odaklayacak gibi görünüyor.
Microsoft Birleşik Krallık Araştırma Laboratuvarı'ndan Jamie Shotton, teknoloji kullanıcılarının sistem ile birlikte avatar ellerini bir süre sonra gerçek elleri gibi hissedebileceklerini söylüyor. Aynı zamanda bu projenin çok uzun senelerdir araştırma konusu olduğunu ve şirketin şimdiki süreç içerisinde teoride olanı gerçeğe yani pratiğe dökme uğraşı içerisinde olduğunu belirtmektedir.
Geçen zamanlar içerisinde Microsoft el izleme sistemi genelindeki ilk videosunu YouTube üzerinden yayına geçirdi.

Microsoft söz konusu olan proje için gelecek zamanlarda sanal gerçeklik ile oyun platformlarına uyumlu hale getirebileceğini de ifade etmektedir.
Microsoft bu yaz düzenlenecek olan iki akademik araştırma konferansında çalışmalarını sunacak. Şuan bu projeyi merak eden binlerce kişi işin içeriğini araştırarak konferansın olacağı günü bekliyor.

Fare ve Klavye Yeni Proje Sayesinde Çok Geride Kalacak
Görünen o ki Microsoft yeni projesiyle birlikte fareyi ve klavyeyi çok geride bırakacak. Buna istinaden el sisteminin kullanıldığı bilgisayarlar gelecek zamanlarda tasarımı tamamlandığı zaman düş gücünü zorlayacak.

Microsoft'un kısa zaman içerisinde yeni projesini insanlara duyuracağı tahmin ediliyor. Eğer siz de bu gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız gelişmeleri takip edebilirsiniz.





PAYLAŞ