Microsoft kendi Linux sürümünü dağıtmaya başlayacak! - Haberler - indir.com

Microsoft kendi Linux sürümünü dağıtmaya başlayacak!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-18 09:35:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Akıllı Telefonlar

Açık kaynak koda sahip ve ücretsiz Linux işletim sistemi yıllardır Microsoft' un Windows işletim sistemine yazılım konusunda rakip oldu. Yazılım konusunda iddiasını her fırsatta ortaya koyan Linux, günümüzde Microsoft ile ortak yönde hareket edecek. Microsoft geçtiğimiz günlerde düzenlediği bir etkinlikle ürettiği özel Linux çekirdeklerini dağıtacağını açıkladı.

Üretilen yeni teknolojiye Azure Sphere ismi verilirken, yeni teknolojiyle akıllı telefonlara, oyuncaklara ve diğer cihazlara güç veren mikro işlemciler için günümüz teknolojisi ile donatılmış güçlü bir güvenlik sistemi sunulacağı belirtiliyor. Microsoft' un şaşırtıcı şekilde ilk defa kendi ürünü için özel bir Linux çekirdeğini kullanması da diğer önemli bir nokta.

Microsoft' un Linux çekirdekli Azure Sphere teknolojisini kullanacağını açıklamasının ardından konu hakkında açıklamalarına devam eden Microsoft Başkanı ve Baş Hukuk Görevlisi Brad Smith, " 43 yıl sonra bir ilki tanıtıyoruz. Kendi özel Linux çekirdeğimizi dağıtacağız." dedi. Ayrıca Microsoft' un , mevcut güvenlik açıklarına karşı bir önlem olarak Azure Sphere' in donanım, yazılım ve bulut teknolojisini birlikte kullanan bir yaklaşım sergileyeceklerinin de altını çizdi.

Microsoft' un tasarladığı yeni ve güçlü mikro işlemci şirket için bir ilk olma özelliği taşıyor. Şirket aldığı kararla ürettiği mikro işlemciyi güncel işlemci üreticilerine ücretsiz olarak dağıtma kararı aldı. Bununla birlikte bu çipler üzerine çalışacak Linux tabanlı Azure Sphere OS yazılımını geliştirerek, donanım yazılım uyumunu tamamlanmasını sağladı. Yeni çiplerle birlikte AZure Sphere bulut güvenlik hizmeti kullanıcılara 10 yıl boyunca güvenlik güncellemeleri sağlamayı vaat ediyor.





PAYLAŞ