Microsoft Internet Explorer'ın açılmasını engelleyecek - Haberler - indir.com

Microsoft Internet Explorer'ın açılmasını engelleyecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-18 14:15:01
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Internet Explorer için desteğini kesen ve tamamen uygulamayı sonlandıran Microsoft, uygulamaya bir darbe daha yapacak.

Microsoft, Windows işletim sistemlerinde Internet Explorer kullanımının tamamen iptal olmasını istiyor. Bu konuda geçtiğimiz ay içerisinde yaptığı açıklama ile hiçbir şekilde destek verilmeyeceğini ve tamamen kullanım dışı bırakılacağı belirtilen Internet Explorer için tüm bu süreçlerde oldukça dikkat çeken önemli bir gelişme yaşandı.

Microsoft'tan Internet Explorer'ın sonunu hazırlayan adımMicrosoft'tan Internet Explorer'ın sonunu hazırlayan adım

IE kullanıcı tabanı Statcounter tarafından yayınlanan son rapora göre milyonlarca kullanıcıya sahip. Kullanımına yönelik yapılan engellemeler kullanıcı sayısında ciddi bir düşüş yaşanmasını sağladı. Ancak hiçbir şekilde uygulamanın kullanılmasını istemeyen Microsoft için bu durum yeterli değil. Bu nedenle yeni çözüm önerileri üzerinde çalışan Microsoft, yaptığı yeni bir açıklama ile Internet Explorer kullanımını azaltmak için yeni yöntemini duyurdu.

Explorer’daki otomatik açılma özelliği Edge’ye aktarılıyor

Konu ile ilgili yapılan açıklamalarda özellikle otomatik olarak Internet Explorer’da açılan dosya türlerine yönelik kapsamlı bir çalışma yapıldığı belirtildi. Açıklamaya göre Internet Explorer’da açılan bu dosya türleri, yapılacak yenilik ile birlikte tamamen Microsoft Edge’ye yönlendirilecek. Şirketin kullanım oranını arttırmak için uzun zamandan beri pek çok yenilik ile desteklediği Microsoft Edge böylece farklı dosya türleri için de destek almış olacak. "Microsoft Edge sürüm 92'den başlayarak, MHTML dosya türleri, Internet Explorer 11 uygulaması yerine Microsoft Edge'de otomatik olarak Internet Explorer modunda açılacak" şeklinde açıklama yaparak mevcut yenilik hakkında detaylı bir şekilde bilgi aktaran Microsoft, yeniliği Temmuz ayı itibariyle kullanıma sunacak.

Microsoft Edge için yapılacak güncelleme ile geçerli olacak mevcut değişim, Internet Explorer kullanımını ciddi oranda düşürebilecek potansiyele sahip. Zira şirket tarafından daha önce yapılan açıklamalarda da özellikle otomatik açılma özelliği nedeniyle kullanıcıların Explorer kullanımına devam ettiği belirtilmişti.

Internet Explorer hayranlarına Microsoft’tan darbe!

Microsoft tarafından yayınlanan mevcut duyuru, pek çok uluslararası internet sitesinde Internet Explorer hayranlarına Microsoft’tan darbe şeklinde yorumlandı. İçeriklerde, mevcut milyonlarca kullanıcının Internet Explorer’u hala neden tercih ettiğinin hiçbir şekilde açıklanamadığı vurgulanırken milyonlarca aktif kullanıcısı olan uygulama için Microsoft’un daha fazla çaba vermesi gerektiği ifade edildi. Özellikle sosyal ağlarda pek çok farklı şakaya konu edilen mevcut durum Internet Explorer’ın daha fazla gündemde kalmasını neden oluyor.



PAYLAŞ