Microsoft Internet Explorer'daki güvenlik açığını doğruladı - Haberler - indir.com

Microsoft Internet Explorer'daki güvenlik açığını doğruladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-20 13:50:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Son dönemlerde güvenlik açıklarıyla sık sık gündeme gelen Microsoft, Internet Explorer’ı etkileyen bir açığın siber korsanlar tarafından kullanıldığını onayladı.

İşletim sistemindeki ciddi bir güvenlik açığıyla gündeme gelen Microsoft, atık güncelleme almayacak olan Windows 7 sürümü de dahil olmak üzere Internet Explorer’ı destekleyen tüm sürümlerde tarayıcıdan kaynaklı güvenlik açığı bulunduğunu doğruladı. Konuyu internet üzerinden bir yazıyla açıklayan şirket, yayınladığı yazıda sorunun geçici çözümlerine yer verse de söz konusu açığı ortadan tamamen nasıl kaldırabileceği konusunda henüz bir planın olmadığını da belirtti.

Chromium tabanlı Microsoft Edge bu hafta kullanıma sunulacakChromium tabanlı Microsoft Edge bu hafta kullanıma sunulacak

Bir hafta içerisinde iki kez güvenlik açığıyla gündeme gelen Microsoft’un kullanıcıları tedirgin etmeye başladığını söylemek yanlış olmaz. Geçtiğimiz senelerde de pek çok açık ve siber saldırıyla gündeme gelen yazılım devi söz konusu sorunların çözümü için hızlı bir şekilde güvenlik yaması yayınlayarak kullanıcıları sakinleştirmişti. Ancak bu kez işler pek de öyle yürümüyor gibi görünüyor. Henüz geçtiğimiz günlerde sistemde kod kaynaklı bir hatayla gündeme gelen Microsoft’taki bu açık kullanıcı verilerini de ciddi bir şekilde riske atıyordu. NSA tarafından açıklanan bu güvenlik açığı hakkında detaylar aktarılmasa da, bir hacker bu açığı kullanarak NSA’yı trollemişti. Bu durum her ne kadar bir şaka ve başarı kanıtı için yapılan bir eylem olsa da söz konusu açığın kapatılmaması takdirinde bu açığın nasıl kullanacağının siber saldırganlar tarafından öğrenilmesi büyük bir tehlike oluşturuyor. Söz konusu açığı kapatmak için çalışmalarına devam eden şirketin yakın zamanda bir güvenlik yaması yayınlaması bekleniyor.

Microsoft'un güvelik açığıyla başı dertte

Bu açığın ortaya çıkmasından kısa bir süre sonra ikinci bir güvenlik açığıyla gündeme gelen Microsoft’taki açık Internet Explorer’ın belleği işleme biçiminde bulunuyor. Yaptığı açıklamada bu açığın bir kötü niyetli bir kullanıcı tarafından bilgisayarlarda kötü amaçlı kod çalıştırmak ve kullanıcıların kötü amaçlı bir web sitesi açmaları için arama sorgusu ya da E-posta ile gönderilen bağlantıyla kandırılabileceğini açıklayan şirket bu eylemlerde başarılı olan korsanların, bilgisayarlarda kullanıcılar kadar yetkiye sahip olabileceklerinin altını çizdi.

Microsoft Windows10'da tespit edilen güvenlik sorununa çözüm getirecek

Yazıda belirtilene göre söz konusu açık şimdiye kadar Windows 10, Windows 8.1 ve desteği son bulan Windows 7'nin tüm sürümlerinde çalışan Internet Explorer 9, Internet Explorer 10 ve Internet Explorer 11 açıktan etkilenmiş durumda. Söz konusu için küçük çapta güvenlik önlemleri almaya çalışan şirket son güncellemesini 11 Şubat'ta yayınlayacak. Edge'nin yayınlanmasıyla saldırılara daha açık hale gelen Internet Explorer'daki açıktan etkilenmemek için 11 Şubat'a kadar kullanmamanızı tavsiye ederiz.


Microsoft Windows10'da tespit edilen güvenlik sorununa çözüm getirecekMicrosoft Windows10'da tespit edilen güvenlik sorununa çözüm getirecek
Chromium tabanlı yeni Microsoft Edge yayınlandıChromium tabanlı yeni Microsoft Edge yayınlandı

PAYLAŞ