Microsoft ile Amazon ABD’de devlet için ihale yarışına başladı - Haberler - indir.com

Microsoft ile Amazon ABD’de devlet için ihale yarışına başladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-16 14:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Yıllardır JEDI ihalesi sebebiyle kavga eden Microsoft ve Amazon yeniden karşı karşıya geldiler. Bu sefer Microsoft, Amazon'un kazandığı 10 milyar dolarlık NSA ihalesine karşı çıktı. 

JEDI ihalesi sebebiyle tartışmalı olan bu gruplar şu an için WildandStormy adındaki yeni ihalenin tartışmasını veriyor. JEDI ihalesini Microsoft alırken Amazon ise bu duruma karşı çıktı. Yeni devler ihalesinde ise kazanan Amazon karşı çıkan ise Microsoft oldu. NSA'ye yapılacak projede Microsoft, ABD'nin başarılı şirketleri arasında yer alan NSA hakkında yeterince inceleme yapmıyor iddiasında bulunuldu. NSA'den yapılan açıklamada, "Ajans tepkilere uygun federal düzenlemeler çerçevesinde cevap verecek" denildi. Tıpkı JEDI'de olduğu gibi WildandStormy ihalesinin de getirisi 10 milyar dolar olarak belirlendi.

Microsoft Windows 11’e Gelen Ağır Eleştirileri Siliyor!Microsoft Windows 11’e Gelen Ağır Eleştirileri Siliyor!

Microsoft ile Amazon arasındaki JEDI tartışması

ABD’de savunma bakanlığının yıllardır devam eden bulut sistemleri için düzenlemiş olduğu 10 milyar dolarlık JEDI adlı kontratının ardından şimdi de Ulusal Güvenlik Ajansının şirket içi sunucular yerine bulut sistemlerine geçmesi adına bir ihale düzenlendi. Ulusal Güvelik Ajansı’nın 10 milyar dolara tutarında olacak olan proje için Amazon ile anlaşma yaptığı açıklandı. Açıklamanın ardından ise Microsoft değerlendirmesinin doğru bir şekilde yapılmadığını iddia ederek verilen karara itiraz etti. İki şirket arasında 29 Ekim tarihine kadar seçim yapılması gerekiyor. 

Daha önce de Amazon ve Microsoft, Savunma Bakanlığı’nın 10 milyar dolarlık JEDI bulut bilişim projesi için çaba göstermiş, bu çabayı da Microsoft kazanmıştır. Amazon itiraz etmiş ve proje de iptal edilmiştir. Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Microsoft, şu an için 2.1 trilyon doların üzerinde bir piyasa değerine sahiptir. Amazon'un piyasa değeri ise 1.6 trilyon doların üzerine çıkmıştır. Konu ie ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup yakın zaman içerisinde daha detaylı bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. 


 


Microsoft Ofise Dönüş Tarihini 4 Ekim'e Erteledi!Microsoft Ofise Dönüş Tarihini 4 Ekim'e Erteledi!
Microsoft 365 denemeleri sonlandırıldıMicrosoft 365 denemeleri sonlandırıldı
Microsoft, Spotify'ı Yeni Bir Windows 11 Özelliğine Entegre EdiyorMicrosoft, Spotify'ı Yeni Bir Windows 11 Özelliğine Entegre Ediyor

PAYLAŞ