Microsoft iki oyun stüdyosunu alması neyi ifade ediyor? - Haberler - indir.com

Microsoft iki oyun stüdyosunu alması neyi ifade ediyor?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-13 16:20:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Microsoft şirketi, iki orta ölçekli oyun stüdyosunu satın alacağını duyurdu. Peki Microsoft iki oyun stüdyosunu alması neyi ifade ediyor?

Microsoft iki oyun stüdyosunu alması neyi ifade ediyor?

Geçtiğimiz cumartesi günü iki orta ölçekli oyun stüdyosunu satın aldığını açıklayan Microsoft, bu satın alımların amacı olarak da rol yapma oyunlarına odaklanmak istediklerini göstermişti. Bu anlaşma ile üç tarafta fayda sağlayacaktır. Bu yüzden oldukça mantıklı bir anlaşmadır. Microsoft Stüdyoları'nın başında olan Matt Booty, yaptığu bir açıklamada Fallout New Vegas'ın yapımcısı olan Obsidian ve Wasteland'in yapımcısı Inxile ile birlikte anlaşma yaptıklarını duyurdu. Her iki firma eski tarz RPG oyunları konusunda oldukça profesyonel firmalar. Bu iki firma Indie olmayan ama AAA seviyesine de çıkmayan orta sınıf oyunlar üretiyor.

Microsoft 20 yıllık sistemini değiştiriyorMicrosoft 20 yıllık sistemini değiştiriyor

Divinity Original Sin 2'nin gölgesinde olan Pillars of Eternity 2 ticari anlamda başarılı olamamıştı. Bard's Tale IV de ortalama eleştiriler alabildi.  Bu firmaların kullandığı bazı kaynak bulma yöntemi olan kitle fonlama o kadar da güvenilir bir kaynak değil. Bu yüzden Microsoft sırtını dayayabilecekleri güçlü bir kaynak. Microsoft'un neden iki şirketi birden satın aldığını anlamak ilk anda zor. Xbox satışlarının PS4 satışları ile karşılaştırıldığında ne kadar geride olduğunu biliyoruz. Hatta şirket rakamları açıklamayı bile bıraktı. Micorosft artık kendi platformuna, Xbox'a özel oyunlar yapmak istemiyor. Onun yerine Game Pass sistemini destekleyecek oyunların peşinde. 

Microsoft şirketi, Game Pass sistemini bilgisayarlara da entegre etmek istiyor. Güzel oyunlar yapmak için kapasiteye sahip olan şirketin kaynağı bulunmuyordu. Bundan dolayı satın aldığı firmalar ile birlikte Game Pass'i oyunlar ile doldurmak istiyorlar. Her iki firma da oldukça sadık ve geniş kitlelere sahip. Bu durum da Microsoft şirketi için oldukça güzel ve yararlı bir durum. Microsoft'un son zamanlardaki problemi, sürekli olarak birilerinin farklı görevlere getirilmesi olmuştu. Daha önce geliştirici firmalar da bu durumdan oldukça şikayetçiydi. 

Şirketin bu iki firma ile anlaşma yapması, üç şirket için oldukça faydalı bir anlaşma olduğunu söyleyebiliriz. Bu üç firmanın ne gibi işler ortaya koyacağını zamanla göreceğiz.


Microsoft'tan Türkiye’ye özel yapay zeka rehberiMicrosoft'tan Türkiye’ye özel yapay zeka rehberi
Microsoft, ilk çeyreğini rekor gelir ile kapattı!Microsoft, ilk çeyreğini rekor gelir ile kapattı!
Microsoft slaytındaki Microsoft slaytındaki "Andormeda" heyecanlandırdı

PAYLAŞ