Microsoft Huawei Hakkında Sessizliğini Koruyor - Haberler - indir.com

Microsoft Huawei Hakkında Sessizliğini Koruyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-21 17:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Çinli akıllı cihaz üretici Huawei'nin son günlerde yaşadığı olaylar hakkında her geçen gün farklı bir haber ile karşı karşıya geliyoruz. Teknoloji dünyasının ileri gelen isimleri, Huawei ile çalışmalarına ara verme kararı aldıklarını bir bir duyurmaya devam ediyor. ABD ile yaşadıkları sorun karşısında diğer üretici firmalarını da kaybeden Huawei, konu ile ilgili basın açıklamasında bulunmuştu. ABD'li şirketlerin ya da ABD ürünlerini kullanarak üretim yapan teknoloji şirketlerin bir bir Huawei ile ilişkilerini askıya almasının ardından gözler elbette ki Microsoft'a yöneldi. Konu ile ilgili Microsoft'a sorulan soruya verilen cevap, Huawei ürünlerini kullanan kullanıcıları için endişeleri artırdı. 

Google Huawei ile ilgili aldığı karar doğrultusunda Huawei ürünlerine Android güncellemelerini sunmayacak olması teknoloji dünyasında ses getiren bir haber oldu ve buna benzer olarak da Huawei'nin MateBook 14 gibi dizüstü bilgisayarlarının Microsoft tarafından güncellenip güncellenmeyeceği de akıllarda soru işareti. Yapılan kısıtlamalar sadece cep telefonlarına değil Huawei'nin her bir ürününe karşı yapılmaktadır. Huawei ile ABD arasında yaşanan sorun zaten uzun bir süredir devam ediyordu fakat bu kadar ciddi bir sonuç beklemiyorduk. Yazılım devi Microsoft'un Huawei markalı laptoplara Windows güncellemesini sunmaması halinde, Huawei laptop kullanıcıları ciddi bir güvenlik açığı ile karşı karşıya kalacaklar. Bu da kulağa hiç hoş gelmeyen bir durumdur. 

Huawei Kararı Samsung ve Nokia'ya YaradıHuawei Kararı Samsung ve Nokia'ya Yaradı

Fakat, Google'ın ABD hükumetinin baskısına boyun eğere Huawei'ye tepki alıyor olması Microsoft'un ise mevcut konu ile ilgili sessizliğini koruyor olması benzer engellemelerinin gelebileceği ihtimalini ortaya çıkarıyor. 

"Paylaşacak hiçbir şeyimiz yok"

Yazılım devi Microsoft'a Huawei laptoplarda Windows 10 güncellemelerinin yapılıp yapılmayacağını soran Techradar, kullanıcıların endişelerini artıracak şu cevabı veri; "Paylaşacak hiçbir şeyimiz yok." Microsoft tarafından verilen bu cevap Microsoft'un Windows 10 güncellemelerini engelleyeceğini ortaya çıkarıyor olmasa da, şirketin konu ile ilgili detaylı cevap vermemesi endişeye yol açmaya yetecek düzeydedir. Huawei tarafından üretilen laptopların artık Microsoft tarafından güncellenmemesi, bu ürünler için çok olumsuz bir gelişme olacaktır. Şu an için Microsoft'un kendi kendine bu şekilde bir karar alıyor olması pek de sanıldığı kadar mantıklı gözükmüyor. Fakat buna rağmen Huawei tarafından bilgi sızdırabileceğine inanan ABD hükumetinin baskısıyla durum değişebilir. Şu an için Microsoft'un konu ile ilgili ne yapacağı ya da ne karar vereceği belli değildir. 

Huawei engeline Intel ve Qualcomm Katılıyor

Yaşanan olaylar ardında Intel ve Qualcomm gibi son derece büyük donanımsal üreticiler de Huawei ile çalışmalarına son vereceklerin açıklamışlardı. Intel ve Qualcomm'un bu kararı değişmezse gelecekteki Huawei üretimi olan laptopları ciddi sorunların beklediğini gösteriyor. Intel ve Qualcomm'un bu şekilde bir karar almış olması beraberinde farklı şirketleri de getirmiş olup birçok ABD'li şirket hükumetin baskısı nedeniyle Huawei ile olan bağlantılarına son verme kararı verdiklerinin haberini verdi. Huawei, bu konular ile ilgili yaptığı açıklamada şirketlerin gitmesine rağmen çalışmalarına devam edeceklerine dile getiren Huawei, ABD'li şirketler ile çalışmaya devam etmek istediklerini de dile getirdi. 


Huawei Telefonlar Android Güncellemesi Alacak mı?Huawei Telefonlar Android Güncellemesi Alacak mı?
ABD'nin Huawei Yasası, Huawei Telefonların Fiyatını Düşürür mü?ABD'nin Huawei Yasası, Huawei Telefonların Fiyatını Düşürür mü?
Huawei'ye Uygulanan Android Yasağından Honor Etkilenecek mi?Huawei'ye Uygulanan Android Yasağından Honor Etkilenecek mi?

PAYLAŞ