Microsoft Huawei Bilgisayarları Marketinden Kaldırdı - Haberler - indir.com

Microsoft Huawei Bilgisayarları Marketinden Kaldırdı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-23 16:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

ABD’nin Çinli şirket Huawei’ye yapmış olduğu yaptırımların neticeleri ortaya çıkmaya devam ediyor. İlk olarak Android lisansı iptal edilen Huawei’nin rakip şirket ve firmalarla olan bağları kopmaya devam ediyor. Tüm iş birlikleri askıya alınmaya devam eden Huawei’ye şimdi ise Microsoft cephesinden bir hamle geldi. Öyle ki Microsoft, Huawei bilgisayar modellerini online satış sağladığı internet mağazası üzerinden kaldırdı. Huawei’nin Matebook X Pro ve Matebook D modelleri 12 Mayıs ile beraber Microsoft’un çevrim içi satış sitesi üzerinde satışa sunulmuştu. Fakat yaşanan son gelişmeler ile beraber artık Microsoft’un satış sayfası üzerinde hiçbir Huawei ürünü yer almıyor. Bu noktada ürün sayfalarına da erişim kaldırılmış durumda.

Microsoft, Huawei Ürünlerini Satıştan Çekti

ABD'den AB Ülkelerine Huawei MesajıABD'den AB Ülkelerine Huawei Mesajı

Huawei markalı dizüstü bilgisayar modelleri Windows satış mağazasında artık bulunmazken, güncellemelerin almaya devam edeceği belirtiliyor. Bu güncellemeler haricinde satış noktalarında bulunan destek noktasında ise kullanıcılara sunulan hizmetin devam edileceği biliniyor. Huawei bilgisayar modelleri artık Microsoft satış sitesi üzerinden alınamayacakken fiziksel mağazalardaki satışların devam edeceği belirtiliyor. Bu durumun ise mağazalarda yer alan stoklar tükenene kadar süreceği ifade ediliyor.

Google ve Huawei arasında yaşanan bu gerilim rakip şirketler Microsoft ile Huawei’nin de arasının açılmasına sebep oldu. Ancak Microsoft’un bu satış hamlesi ile beraber Huawei’nin bilgisayar noktasındaki satışları ne derece etkilenecek şuan için bilinmiyor. İlerleyen dönemlerde istatistikler ile beraber durumlar daha da netleşecektir.


Bir Şirket Daha Huawei ile İlişkilerini KestiBir Şirket Daha Huawei ile İlişkilerini Kesti

PAYLAŞ